Ekstra Bladet

ÅD SIG PÅ LANDSHOLDE­T

VOKSEVAERK: Mathias Gidsel var en splejs på 52 kilo. Nu er han 40 kilo tungere og klar til at lyne for Danmark

-

KAIRO (Ekstra Bladet): Mathias Gidsel har i bogstaveli­g forstand aedt sig ind på landsholde­t!

Absolut ingen ville for seks år siden have gaettet på, at den splejsede 21-årige vestjyde, der dengang naermest skulle tøjres i stormvejr for ikke at blaese vaek, nu er en oplagt kandidat til at gå ind i Nikolaj Jacobsens startopsti­lling mod Bahrain fredag aften.

– Hvor mange kilo har du spist på kroppen?

– Det kommer jo an på, hvor vi begynder.

– Du bestemmer!

– Da jeg startede på Oure Idraetseft­erskole som 15årig, vejede jeg 52 kilo og var 168 cm høj. Nu er jeg 190 cm høj og vejer i starten af 90’erne.

– Det vil sige, du har taget 40 kilo på?

– Ja. I løbet af de sidste fem år faktisk. Der har vaeret fart på.

– Hårdt arbejde?

– Jo, jo. Det er en kombinatio­n af, at der var buffet til hvert måltid, voksealder og en masse styrketrae­ning og hårdt arbejde, siger Mathias Gidsel, der ikke mindst tilskriver Knorr Bearnaise sin del af aeren ...

192 cm og 92 kilo er stadig ikke ligefrem signalemen­tet på en venstrehån­det bagflaekke­r, men knøsen fra Skjern har ufattelige fødder og et imponerend­e drive.

Smart i en fart

– Jeg har gennem hele min karriere skullet kompensere for min fysik, og det har betydet, at jeg skulle vaere lidt smartere og klogere end alle andre. Jeg var nødt til at vaere lidt hurtigere end alle de store fyre, der hersker i håndbolden­s verden. Jeg har laert at vaere smart.

I en fart.

– Men nu har jeg altså også en okay fysik. Jeg mangler måske lige tre-fire-fem ideelle kilo, så er jeg der.

– Du render ind i en del øretaever!

– Det gør jeg, og jeg indbyder rigtigt meget til skub og slag i hovedet, fordi jeg hele tiden skal ind på sekssyv meter og bokse. Jeg får på kajen, og det er også en del af mit spil, og jeg ved, det kan irritere modstander­ne. De får mange udvisninge­r, når jeg ligger derinde og nogle gange godt kan li’ at ligge lidt skaevt i luften. De kaster mig rundt, og det gavner jo heldigvis mit hold.

– Har du aldrig haft hjerneryst­elser?

– Nej.

– Men skal lige have en kiroprakto­r til at rette dig ud engang imellem?

– Jeg er altid på fys-listen, ha, ha.

Mathias Gidsel får kaempe roser af landstraen­eren,

Jeg har gennem hele min karriere skullet kompensere for min fysik, og det har betydet, at jeg skulle vaere lidt smartere og klogere end alle andre

og han er også selv lettere målløs over, hvor godt det er gået.

– Jeg er forbløffet over, det er gået SÅ hurtigt, og at jeg kunne følge med mod Norge forleden. Sagt i al ydmyghed er jeg overrasket over, at jeg var så god. Nu må vi se, om det holder kontinuerl­igt over tre uger.

– Jeg har jo aldrig vaeret en forsvarssp­ecialist, men jeg er faktisk begyndt at daekke en rigtig god back i de senere år. På grund af min fysik skriver man tit, at jeg ikke kan daekke op, men med kløgt og smarthed kan jeg faktisk kompensere, og jeg har nogle teknikker, så jeg ikke altid ryger ud i de der fysiske fights, siger Mathias Gidsel, der såmaend har en kvalitet yderligere.

God tur til Gudme

– Jeg håber, jeg kan bevise, at det ikke er en kaempe ulempe at have mig med i forsvaret – også fordi mit kontraspil er noget af det, jeg er dygtigst til. Så kan det godt vaere, jeg koster to – men scorer tre.

Udtagelsen til VM faldt, mens han sad bag rattet med Emil Jacobsen som passager.

– Emil fik sin mail, men min telefon sagde intet. Så laeste han højt af sin, og så skruede vi lidt op for musikken. Det blev en god tur til Gudme.

 ??  ??
 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Dødsforagt
Det går tit godt, når Mathias Gidsel kaster sig ind i naerkampe, andre ville holde sig langt fra.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Dødsforagt Det går tit godt, når Mathias Gidsel kaster sig ind i naerkampe, andre ville holde sig langt fra.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark