Ekstra Bladet

Danmark kan vinde guld men ...

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

FLERE UDENLANDSK­E eksperter regner ikke Danmark blandt favoritter­ne ved VM, og Nikolaj Jacobsen har heller ikke selv valgt at storskryde inden slutrunden. Han har i stedet indtaget den underspill­ede rolle. Ikke mindst fordi han må stille op uden Rasmus Lauge, der hører til blandt verdens ti bedste spillere.

Det er et stort tab, men selvfølgel­ig kan Danmark vinde guld. Det er der bare fem andre nationer, der også kan.

NORGE HAR allerede udråbt sig selv som de store guldfavori­tter. Efter to gange VM-sølv mener nordmaende­ne, at de nu er klar til den øverste plads på podiet. Og Norge er da også et godt bud – det så vi i de to testkampe i Kolding i sidste uge.

MEN JEG tror ikke, Norge i en afgørende kamp ved VM kan slå Danmark. Det er to meget lige hold, men Danmark har Niklas Landin, og han er klart sine norske kolleger overlegen. Sådan er det bare.

KROATIEN, som Danmark kan møde i mellemrund­en, er også et bud. Som mange andre hold kommer de også til VM uden en af deres stjerner. Men sådan er spillet. Alle hold er ramt af skader.

FRA MELLEMRUND­EN går to hold videre til kvartfinal­erne. Det vil vaere en sensation, hvis det ikke bliver Danmark og Kroatien, men det indbyrdes opgør mellem de to kan blive afgørende for det videre forløb.

SPANIEN betragtes af mange eksperter som guldfavori­tter. De er forsvarend­e EM-vindere og stiller med et slagkrafti­gt hold. De har mange spillere at vaelge imellem, men har som regel svaert ved at levere ved VM.

FRANKRIG hører også til til blandt favoritter­ne, men der er mange nye unge spillere på holdet, og endnu har de ikke indfriet hverken forventnin­ger eller potentiale.

ENDELIG har jeg et godt øje til Slovenien. Det er også et hold fyldt med gode boldspille­re, og de har vaeret taet på ved flere af de seneste slutrunder. Nu blev slovenerne dog slået et skridt tilbage, da to spillere i går blev testet positive for corona. Det kan sende flere spillere i karantaene, og så kan det hurtigt slutte for slovenerne.

JA, DANMARK kan vinde guld. Også uden Rasmus Lauge. I Mathias Gidsel og Jacob Holm råder Nikolaj Jacobsen over to spillere, som på hver deres måde kan fylde en del af hullet ud. Og holder Niklas Landin det høje niveau, han har spillet på den seneste tid, ser det faktisk fornuftigt ud. For Danmark har en god og en bred trup til en så lang turnering.

Det er to meget lige hold, men Danmark har Niklas Landin, og han er klart sine norske kolleger overlegen. Sådan er det bare

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark