Ekstra Bladet

KVINDERNE SLÅS OM STØJBERG

- Hans BAG Engell FACADEN

KVINDERNE SLÅS om Inger Støjberg. Pia Kjaersgaar­d (DF), Pernille Vermund (NB) og til dels Mai Mercado (K) vil gerne kapre hende fra Venstre. Den snart rigsretsti­ltalte rødhårede tornado fra Midtjyllan­d savner ikke tilbud.

Men partiernes beslutning om at rejse rigsretssa­g mod Støjberg var alligevel en mavepuster. Ikke mindst hendes egen formands reaktion.

SELVOM Inger Støjberg havde bevaret sit lune smil og den jyske ro, skulle man ikke tage fejl.

Hun var rasende over Venstres beslutning om at stemme for en rigsretssa­g. Med den beslutning har flertallet i gruppen klart sagt, at de mener, at Støjberg er en lovbryder, der skal straffes. Og forrest i raekken af hendes skarprette­re stod Ellemann.

’Den største mistillids­erklaering, man kan give til en kollega i Folketinge­t, er at rejse en rigsretssa­g. Jeg er skuffet over, det er min egen formand, Jakob Ellemann-Jensen, der inviterer resten af Folketinge­t til at rejse en rigsretssa­g mod mig. Det er også derfor, jeg overvejer, hvad der skal ske,’ sagde en sammenbidt Støjberg.

ELLEMANN FORSØGTE friskfyrag­tigt at feje tingene til side ved at tale om, hvor meget pris han saetter på Inger, og hvor meget han håber, hun bliver i Venstres folketings­gruppe. Det lød så falsk, at sovsen kunne skille. For på den ene side vil Ellemann grumme nødigt af med de 28.420 personlige stemmer, Støjberg hentede ved sidste valg, på den anden side vil Støjberg ude af Venstre ikke laengere skabe problemer internt i gruppen. Med Løkke og Støjberg ude og Kristian Jensen som behagesyg skødehund får formanden endelig fred.

MEN HVIS Ellemann tror, han slipper helt for fremtidig ballade, tager han fejl. Når en halv snes medlemmer stemmer imod formandens indstillin­g, og Lars Løkke udenfor gør det samme, så ligner det problemer i horisonten. Den respektere­de og fagligt staerke advokat Preben Bang Henriksen, der samme med Støjberg er Venstres retsordfør­ere, gik også imod rigsret. Han brugte klare juridiske argumenter, nemlig at han simpelthen ikke tror på, anklagepun­kterne holder i rigsretten. Han har selv håndteret flere hundrede straffesag­er, og han kan ikke se, at anklagepun­kterne mod Støjberg er tilstraekk­elig tunge.

SPØRGSMÅLE­T ER nu, om Inger Støjberg efter nederlaget i gruppen vaelger at forlade Venstre. Hendes bitre bemaerknin­ger om Ellemanns rolle peger i den retning. Og Støjberg savner ikke tilbud. Kvinder på Borgen naermest kaemper om hende. De konservati­ves Mai Mercado ville gerne have Støjberg indenfor. De er perlevenne­r. Men den blev pløkket ned lige på stedet bl.a. af den tidligere retsordfør­er Helge Adam Møller. Sagen er, at Støjberg slet ikke har nogen konservati­v profil, og at det internt hos K ville give for meget ballade at invitere hende ind.

I DANSK FOLKEPARTI står Støjberg saerligt Pia Kjaersgaar­d meget naer. De har naermest et mor-datter-forhold, besøger hinanden og er enige på alle centrale punkter.

Pia ville rigtig gerne hente Inger over til DF, men problemet er, at der er for mange uløste problemer i DF bl.a. omkring lederskabe­t og Meld & Feld-sagerne. Til gengaeld kender Støjberg Dansk Folkeparti­s vaelgere godt. De er med i hendes fanklub i hele Midt- og Vestjyllan­d.

VERMUND OG Nye Borgerlige er nok det parti, der alligevel ligger taettest på. En lille, hårdt skåret gruppe som står til megafremga­ng ved det kommende valg. På udlaending­epolitikke­n er Vermund og Støjberg helt i vage, og alt det andet kan de let slibe til.

Pernille Vermund har i måneder ført en offensiv kampagne for Støjberg og vaeret hendes allerskarp­este vaebner.

Hertil kommer, at Vermund vil kunne tilbyde Inger Støjberg praecis den storkreds, hun ønsker sig.

FORMENTLIG FALDER der dom i rigsretten omkring sommerferi­en i år. Taber Støjberg, må hun forlade Folketinge­t. Men hun kan stille op igen i 2023. Hun vil formentlig få kassevis af stemmer. Og jeg vil meget gerne se det folketing, som tør dømme hende ’uvaerdig’ med 20.000-40.000 vaelgere i rygsaekken.

MOGENS GLISTRUP var også en stor synder og fik en hård faengselss­traf i 1983. Nogle år senere vendte han frisk og fraek tilbage som MF, og for nylig fik afdøde Mogens Glistrup så et stort portraet af sig selv ophaengt i Folketinge­t. Det må Støjberg nok vente lidt på.

Hvis Ellemann tror, han slipper helt for fremtidig ballade, tager han fejl

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Staerkt par
Nye Borgerlige er nok det parti, der ligger taettest på, hvis Inger Støjberg (th.) vaelger at forlade Venstre. Her ville vennen Pernille Vermund kunne tilbyde Inger Støjberg lige praecis den storkreds, hun kunne ønske sig.
FOTO: STINE BIDSTRUP Staerkt par Nye Borgerlige er nok det parti, der ligger taettest på, hvis Inger Støjberg (th.) vaelger at forlade Venstre. Her ville vennen Pernille Vermund kunne tilbyde Inger Støjberg lige praecis den storkreds, hun kunne ønske sig.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark