Ekstra Bladet

SAMMENLIGN­ET MED LEGENDE

NYT PERSPEKTIV: Christian Eriksen har fået ny position hos Inter, og det glaeder landsholde­ts assistentt­raener, Morten Wieghorst

- FREDERIKKE STAGE fs@eb.dk

Uden at skulle sammenlign­e direkte så spillede Pirlo på samme måde for Juventus.

Det gjorde han med kaempe succes

Det er ikke meget, Eriksen har spillet for Inter, men i onsdagens Coppa Italia-opgør mod Fiorentina blev det til hele 120 minutters spilletid i en ny tilbagetru­kket rolle på midtbanen.

Ifølge Morten Wieghorst, der er assistentt­raener på det danske landshold, løste Eriksen opgaven på den uvante defensive plads.

– Jeg synes, det er interessan­t. Han har alle kvaliteter­ne til at spille den position. Han kan se spillet og er teknisk meget staerk. Han kan bruge begge fødder og spille til begge sider ret hurtigt uden at skulle bruge for lang tid. Det viste han eksempler på i onsdagens kamp, siger Morten Wieghorst til Ekstra Bladet.

Han er heller ikke afvisende over for idéen om at lade den løbestaerk­e spiller spille mere defensivt.

– Han er ikke en tackler, men han laeser spillerne og bruger det til at nedbryde modstander­en. Det er den måde, han erobrer boldene på.

Smart for Eriksen

Hvis Eriksen skal indfinde sig med den nye position, vil det ikke vaere første gang i historien, at en offensiv-orienteret spiller rykker laengere tilbage på banen.

– Der er helt klart nogle perspektiv­er, og uden at skulle sammenlign­e direkte så spillede Pirlo på samme måde for Juventus. Det gjorde han med kaempe succes. Og han er en spiller, man normalt vil sige er mere offensiv end defensiv, siger Morten Wieghorst.

Det er ikke blevet til mange optraedene­r i de sorte og blå striber, så den nye position kan vaere landsholds­pillerens sidste håb om at lade støvlerne blive i Italien.

Kan klare det

Morten Wieghorst er heller ikke i tvivl om, at det vil vaere godt for Eriksen, hvis han i fremtiden får mere spilletid, og hvis det betyder ny position på banen, er det kun første skridt på vejen.

– Han kan sagtens klare det. Han har alle kvaliteter­ne, det synes jeg, at han viser. Uden at dømme ham på én kamp, men taget i betragtnin­g at det er hans første hele kamp siden november i en uvant position, så gør han det rigtig godt, siger Morten Wieghorst.

Positiv fyr

Efter kampen gjorde Antonio Conte dog hverken Eriksen eller de fremmødte journalist­er klogere på danskerens fremtid.

– Jeg har hele tiden sagt, at vi skal vaere gode til at udnytte truppens potentiale og vende hver en sten. Christian er en positiv fyr. Jeg ville prøve ham i en rolle, hvor vi mangler et alternativ til Brozovic, lød det fra Conte ifølge Sky Italia.

– Vi bliver ved med at arbejde med Christian. Vi involveret ham i alt. Jeg er nødt til at traeffe nogle valg.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark