Ekstra Bladet

Frygter flytning af EM-kampe fra Danmark

-

Der var rift om billettern­e til de danske EM-kampe i København, da de i sin tid blev sat til salg.

Men nu kan fodboldfan­s fra Danmark og andre lande ende med en lang naese, hvis Det Europaeisk­e Fodboldfor­bund (UEFA) beslutter at flytte kampe ved mesterskab­et. Det skriver sportsmedi­et The Athletic.

EM blev lanceret som en stor europaeisk folkefest fordelt på 12 vaertsland­e, men coronapand­emien har besvaerlig­gjort den plan.

Det er endnu ikke bekraeftet endegyldig­t, hvordan turneringe­n kommer til at løbe af stablen.

Fodbolddir­ektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller sagde i podcasten ’Landsholds­lejren’ tidligere i januar, at ’alle scenarier er i spil’, når det gaelder afviklinge­n af det kontinenta­le mesterskab.

Torsdag opdaterede UEFA

sine retningsli­njer for refunderin­g af billetter. Af dem fremgår det, at fans kan ansøge om at få pengene refunderet frem til 26. januar.

Usikker situation

Herefter kan det ikke nødvendigv­is lade sig gøre, selv om kampen skulle blive flyttet til et andet land.

Ifølge UEFA’s retningsli­njer er en billet stadig gyldig, hvis en kamp bliver flyttet tidsmaessi­gt eller geografisk som følge af force majeure, som en coronapand­emi hører under, og der er plads på stadion.

Men kun hvis kampen aflyses, bliver spillet for lukkede døre eller på et stadion med begraenset kapacitet, kan fans få pengene igen efter 26. januar.

– Bestemmels­en om flytningen af kampen beror på, om UEFA vurderer, at billetten er gyldig til det nye stadion. UEFA vil tage med i overvejels­erne, om der er tale om en rimelig rejseafsta­nd fra det originale stadion, når beslutning­en traeffes, skriver UEFA i et svar til The Athletic.

Hos DBU har man ikke opgivet drømmen om et fyldt Parken til de tre danske gruppekamp­e mod Finland, Belgien og Rusland.

EM er sat til at begynde 11. juni. Finalen spilles 11. juli.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark