Ekstra Bladet

Hvor blev livet dog af

Dansktop-legenden Bjørn Tidmand savner socialt samvaer under coronapand­emien, men retter gerne ind efter reglerne

- ANNE-METTE GREGERS SIMMEL amgr@eb.dk

Bjørn Tidmand tog en stor beslutning op til sin 80-års fødselsdag 24. januar sidste år: Han trak stikket fra den verden, der i seks årtier havde vaeret hans.

– Efter 60 år på landevejen­e følte jeg, at jeg havde gjort mit, sagde han, der i årtier var en fast bestanddel af ’Dansktoppe­n’ og ’Giro 413’ med hits som ’Lille sommerfugl’ og ’Nu ta’r jeg til Dublin’, til Ekstra Bladet sidste år.

– Der er gået et år – har du fortrudt beslutning­en?

– Nej, for den kom jo egentlig til at passe meget godt med, at landet i første omgang lukkede ned. Ingen i branchen har jo haft noget at lave, men i det her tilfaelde var det min egen beslutning, og det er jo egentlig meget rart, siger han, for hvem bridgespil og daglige morgen-svømmeture i den lokale svømmehal har vaeret en vigtig del af hverdagen.

– Det er jo så ikke muligt mere. Jeg savner det sociale samvaer, men det er jo noget, som vi alle lider under lige nu, siger dansktopsa­ngeren, der tre gange er blevet coronatest­et – heldigvis med negativt svar.

– De eneste mennesker, jeg ser lige nu, er mine børn og børnebørn. Jeg sørger for at overholde alle regler. Men man går lidt i stå, når man sidder hjemme og ikke traeffer andre mennesker ...

’Det er er lidt svaert’

–Det er lidt svaert at komme igennem. Jeg kan da også nu og da vågne op og taenke ’hallo, nu er jeg naesten 81 år – hvor blev livet dog af ?’ Heldigvis må man da stadig gå en tur i det fri, så det gør jeg hver dag. Men jeg savner svømmehall­en – ikke mindst at sidde i saunaen og vende verdenssit­uationen med de andre faste gaester der, siger han, men glaeder sig over, at han ikke er ramt af fysiske skavanker.

Endnu er Tidmand ikke blevet vaccineret.

– Jeg har laest mig frem til, at jeg først er en del af runde syv. Selvfølgel­ig tager jeg prikket, så nu venter jeg bare på at blive indkaldt, siger han ganske afklaret..

I anledning af søndagens fødselsdag har Bjørn Tidmand inviteret de allernaerm­este – ’vi bliver kun fire’, siger han – på søndagsfro­kost.

– Lige nu overvejer jeg, om det skal vaere noget takeaway, eller om jeg selv skal gå i køkkenet. Det er jeg faktisk ret god til; sådan en frokost med lidt lunt kan man altid lave.

Dog erkender musikeren, at det med madlavning­en halter lidt i hverdagen, hvor han bor alene:

– Så vaelger man jo bare den nemmeste løsning og laver noget, der kan straekke til nogle dage. Det går mig faktisk lidt på.

Det er jo noget, som vi alle lider under lige nu

 ?? FOTO: KRISTIAN LINNEMANN ?? Bjørn Tidmand, der sidste år trak stikket fra musikken, omgås i øjeblikket kun børn og børnebørn.
FOTO: KRISTIAN LINNEMANN Bjørn Tidmand, der sidste år trak stikket fra musikken, omgås i øjeblikket kun børn og børnebørn.
 ?? FOTO: ASGER SESSINGØ ?? I 1963 deltog en ung Bjørn Tidmand i Melodi Grand Prix med sangen ’Amiga Mia’.
FOTO: ASGER SESSINGØ I 1963 deltog en ung Bjørn Tidmand i Melodi Grand Prix med sangen ’Amiga Mia’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark