Ekstra Bladet

Otte frifundet for skuddrab

Det kunne ikke bevises, hvem der stod bag det fatale skud i Rungsted i april 2019

- EMIL RÜTZOU er@eb.dk

I aftes blev det endelige punktum sat i sagen om et brutalt sammenstød mellem to gruppering­er på Rungsted Strandvej i april 2019, hvor en ung mand mistede livet og flere kom alvorligt til skade.

Samtlige otte tiltalte blev frifundet da retten ikke fandt det bevist, hvem der trykkede på aftraekker­en den skaebnesva­ngre aprilaften i 2019.

Store smil var at se overalt i retslokale­t, da retsforman­den endeligt frikendte samtlige otte tiltalte.

Løsladt på stedet

Det kom frem i retten, at tre ud af seks naevninge mente, at to af de otte tiltalte gjorde sig skyldige i både manddrab, forsøg på manddrab samt våbenbesid­delse af saerlig farlig karakter.

Det fandt resten af naevningen­e og de tre dommere dog ikke bevist, og de to maend blev – sammen med de resterende seks tiltalte – ligeledes frifundet i samtlige anklager. Desuden blev de to, som har siddet varetaegts­faengslet siden episoden, løsladt på stedet.

Alle otte personer har gennem hele retsproces­sen vaeret tavse, og det er blandt andet derfor, at det ikke har vaeret muligt at fastlaegge, hvem der skød.

Ifølge politiet skete skuddrabet i april 2019, da to gruppering­er fra henholdsvi­s Nivå og Kokkedal tørnede sammen i et virvar af skyderi og knivstikke­rier ved parkerings­lommen på Rungsted Strandvej.

Ydermere havde den ene gruppering angiveligt brugt en bil til at torpedere den anden gruppe.

Hele episoden varede kun tre minutter, fra gruppering­erne tørnede sammen, til en 20-årig person var skudt i hovedet, en såret af skud, en alvorligt såret efter en påkørsel, to biler havareret og adskillige personer forslået.

Hele episoden varede kun tre minutter, fra gruppering­erne tørnede sammen, til en 20-årig person var skudt i hovedet

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Flere personer blev iført politiets dna-dragter efter skudepisod­en.
FOTO: KENNETH MEYER Flere personer blev iført politiets dna-dragter efter skudepisod­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark