Ekstra Bladet

Undersøger tips om biler

Politiet har kun få spor at gå videre med i forsøget på at finde gerningsma­nden

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Et par tip om mulige bud på en flugtbil er nogle af de bedste spor, som Københavns Vestegns Politi har at arbejde videre med for at komme det naermere, hvem der skød en 55-årig hundelufte­r onsdag morgen vedKornmar­ken i Bagsvaerd.

Det fortaeller efterforsk­ningsleder Charlotte Skovby til Ekstra Bladet.

Det var klokken 6.31, at manden blev ramt af flere skud, mens han var ude at lufte sin hund. Manden faldt om på et grønt område, og siden så vidner to maend i mørkt tøj forlade gerningsst­edet til fods.

God forfatning

– Vi har fået et par tip om biler, som vidner har set i området, og som vi er ved at undersøge naermere, siger Charlotte Skovby.

Den 55-årige blev siden kørt til behandling på hospitalet. Han var senere onsdag i så god forfatning, at politiet kunne afhøre ham. Manden kunne dog ikke selv pege på, hvem der måtte vaere ude efter ham. Derfor er gerningsma­nden stadig på fri fod.

I det hele taget er det småt med henvendels­er fra vidner.

– Tidspunkte­t taget i betragtnin­g er der få mennesker på gaden. Jeg var også selv ude at lufte min hund på det tidspunkt, og det er måske ikke lige biler, man går og kigger efter på det tidspunkt, siger Charlotte Skovby. Hele onsdagen undersøgte politiet gerningsst­edet for tekniske spor, og et større område var afspaerret.

Siden har politiet foretaget en lang raekke forhør, og det er blevet prioritere­t at få samlet overvågnin­gsmaterial­e sammen fra områdets overvågnin­gskameraer.

Efterforsk­es som drabsforsø­g

– Sådan noget som overvågnin­g er noget, vi bliver nødt til at få samlet sammen hurtigt, inden det bliver slettet. Det har vi selvfølgel­ig brugt energi på, forklarer efterforsk­ningsleder­en. Politiet efterforsk­er sagen som et drabsforsø­g og kalder nedskydnin­gen af den 55-årige for en ’målrettet aktion’. Der har vaeret spekuleret i, at den 55-årige måske slet ikke var det offer, som gerningsma­endene gik efter. Indtil videre holder politiet alle muligheder åbne, fortaeller Charlotte Skovby.

Hun ønsker heller ikke på nuvaerende tidspunkt at kommentere spekulatio­ner om, at gerningsma­nden måske kan have tilknytnin­g til bandemiljø­et.

Tidspunkte­t taget i betragtnin­g er der få mennesker på gaden

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet fik anmeldelse­n om skud mod hundelufte­ren tidligt torsdag morgen. Ingen er endnu anholdt i sagen.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet fik anmeldelse­n om skud mod hundelufte­ren tidligt torsdag morgen. Ingen er endnu anholdt i sagen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark