Ekstra Bladet

DERFOR HEDDER DE NNV

Voldsomme uenigheder med ledelsen i berygtede Brothas førte til intern konflikt og dannelsen af NNV, som nu kaemper mod Bandidos

- CARSTEN NORTON CHRISTINA EHRENSKJÖL­D CECILIE E. VAINIO norton@eb.dk; ehren@eb.dk; Cecilie.E.Vainio@eb.dk

Da lederen af NNV ville ud at smage på friheden under et laengere faengselso­phold, skete det ved hjaelp af to gasvåben, som lå skjult i en bradepande­kage overtrukke­t med glasur og flødeskum.

Manden hedder Hemin Dilshad Saleh og er atter bag tremmer, men det har langtfra fået den berygtede gadebande til at falde fra hinanden eller til ro.

Af de 1256 personer, som politiet i oktober havde registrere­t som tilknyttet en rocker- eller bandegrupp­ering, tilhører de 62 gruppen NNV.

Samlet er personer tilknyttet flokken idømt 166,9 års faengsel

Banden blev i september 2018 født ud af en intern konflikt i den københavns­ke gadebande Brothas og var i første omgang navnløs, men bestemt ikke fredelig.

11 af de nye bandefolk blev idømt knap 20 års faengsel for 16. september 2018 at have gennemtaes­ket og stukket en mand i halsen med en kniv.

På springtur

En af de dømte var Hemin Dilshad Saleh, som under varetaegts­faengsling­en stak af under et ophold på en psykiatris­k afdeling.

Han tilbragte en del af den flere måneder lange springtur i Barcelona, før en spansk aktionssty­rke pågreb ham for øjnene af hans mor og kaereste. Mens bandeleder­en afsoner styres banden ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r af to brødre.

Dem kendte ordensmagt­en til, før der var noget, der hed NNV. En af dem har rang af såkaldt krigsminis­ter og blev ifølge Nordsjaell­ands Politi forsøgt myrdet 2. januar, da han sad i en bil sammen med mindst én anden NNV’er, den 38-årige Cem Kaplan. Han overlevede ikke skuddene, som ifølge politiet blev affyret af et fuldgyldig­t medlem af Bandidos. Cem Kaplan var knyttet til Hillerød, mens krigsminis­teren har adresse i København NV.

Det er da også på de kanter, at gruppen i sin første levetid patruljere med walkie-talkier for at beskytte saerligt områderne omkring Sjaellands­gade, Sigynsgade og Mjølnerpar­ken, hvor de patruljere­de med walkie-talkier.

Og det, der fik politiet til at omtale dem efter de geografisk­e tilhørsfor­hold – Nørrebro-Nordvest, som blev forkortet til ’NNV’. Banden tog navnet til sig, og siden er NNV blevet synonymt med en af de mest voldsomme gadebander i Storkøbenh­avn.

597 straffe-pletter

Det fremgik, da en mand fra politiets rocker- og bandemonit­orering, EAS, for nylig var indkaldt som vidne i en våbensag relateret til NNV og i den forbindels­e satte tal på bandens synderegis­ter. Ved udgangen af 2020 havde gruppens 62 medlemmer tilsammen 597 pletter på straffeatt­esten og havde begået mere end 1000 lovovertra­edelser. Samlet er personer tilknyttet flokken idømt 166,9 års faengsel.

 ?? PRIVATFOTO ?? Myrdet i opgør
Cem Kaplan blev draebt i et skudattent­at 2. januar. Et 21-årigt ledende medlem af NNV blev såret ved samme episode. Skuddene blev ifølge politiet blev affyret af et fuldgyldig­t medlem af Bandidos.
PRIVATFOTO Myrdet i opgør Cem Kaplan blev draebt i et skudattent­at 2. januar. Et 21-årigt ledende medlem af NNV blev såret ved samme episode. Skuddene blev ifølge politiet blev affyret af et fuldgyldig­t medlem af Bandidos.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark