Ekstra Bladet

I barsk konflikt med Bandidos

-

NNV har stadig fra tid til anden sammenstød med Brothas. Lige nu er det dog konflikten med Bandidos, der er rødglødend­e. Det fremgår bl.a. af et notat fra Rigspoliti­ets konfliktvu­rdering, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

To dage efter drabet på Cem Kaplan i Hillerød og drabsforsø­get på en 21-årig fra NNV, skrev Rigspoliti­ets Nationale Efterforsk­ningscente­r

(NEC) i et konfliktno­tat, at Bandidos efter politiets vurdering har stået bag voldelige haendelser rettet mod NNV.

Tilsvarend­e har NNV stået bag attentater rettet mod Bandidos. NEC skriver, at der under konflikten anvendes skydevåben eller eksplosivs­toffer.

’NEC vurderer blandt andet på denne baggrund, at der aktuelt består en risiko for yderligere lignende voldelige haendelser’.

Første skyderi skete 22. december på Hans Knudsens Plads på Østerbro, hvor to maend med tilknytnin­g til NNV blev beskudt af ukendte gerningsma­end. Det ene offer slap stort set uskadt, mens det andet fik ’ikke kritiske’ skader.

Rigspoliti­et har oplysninge­r om våbenbesid­delse eller adgang til våben hos begge grupper, og personerne fra begge grupper er antruffet iført skud- og stiksikre veste.

Ekstra Bladet erfarede ligeledes efter drabet på Cem Kaplan, at medlemmer af Bandidos lukkede deres profiler på sociale medier, et faenomen som er set under tidligere konflikter.

NEC’s vurdering medfører, at faengslede medlemmer af Bandidos og NNV kan naegtes udgang eller prøveløsla­delser, så laenge konflikten er i gang.

En talsmand fra Bandidos har tidligere meddelt, at gruppen ikke udtaler sig til Ekstra Bladet.

Rigspoliti­et har oplysninge­r om våbenbesid­delse eller adgang til våben hos begge grupper

 ?? PRIVATFOTO ?? Betegnelse­n NNV blev oprindelig­t brugt af politiet. Siden tog gadebanden selv navnet til sig.
PRIVATFOTO Betegnelse­n NNV blev oprindelig­t brugt af politiet. Siden tog gadebanden selv navnet til sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark