Ekstra Bladet

EGOISTERNE­S PARADIS Billeder af sportsstje­rner og influencer­e, der nyder livet på barer i Dubai, har oversvømme­t sociale medier

-

ypperste repraesent­anter for realityse-mig-følg-mig-kendis-kulturen har tydeligvis ikke fattet faellesbes­keden:

Man bør blive hjemme. Og dertil afholde sig fra fest og anden socialiser­ing.

Men ’turister ignorerer coronanedl­ukninger og flokkes til Dubai. Billeder af sportsstje­rner og influencer­e, der nyder livet på barer i Dubai, har oversvømme­t sociale medier,’ kunne man i går laese på ekstrablad­et.dk

af verden er lukket ned, og samvittigh­edsfulde folk viser, at voksne er kendetegne­de ved evnen til at behovsudsa­ette, tager nogle altså til De Forenede Arabiske □mirater. Noget, man selv uden en pandemi burde holde sig for god til.

Det er f.eks. den tidligere bokser Mikkel Kessler, realitystj­erne □lvira Pitzner og sportskend­isserne Niklas Bendtner og Michael Maze – foruden i øvrigt lignende realityfig­urer fra andre □U-nationer ifølge britiske medier.

SOM VIROLOGEN Allan Randrup Thomsen siger til Politiken:

’Det provokerer mig, og det er provokeren­de over for dem, der bliver alvorligt syge, eller familie til personer, der dør af covid-19, at man ikke accepterer de restriktio­ner og regler, der er. Det handler forhåbentl­ig kun om få måneder endnu, så kan vi indtage verden på ny.’

JA, VI ANDRE ville vaerdsaett­e en anelse samfundssi­nd – for nu at bruge årets ord i 2020 på rette plads og tid. Lige nu gaelder det tydeligvis om at undgå de vaerste varianter af corona, hvis vi alle skal bringes sikkert tilbage til et frit liv.

Men til trods for myndighede­rs opfordring om at blive hjemme har vi her på □kstra Bladet kunnet berette om eksempelvi­s en større forsamling af danske sportsfolk på restaurant sammen i Dubai.

LØRDAG OPLYSTE Statens Serum ❘nstitut så, at det første tilfaelde med en mere smitsom sydafrikan­sk coronavari­ant er registrere­t i Danmark.

Den smittede er fra Sjaelland. Og smitten forbindes med en rejse til lige praecis Dubai.

Regeringen vil nu indføre bøde eller anden straf, hvis personer ikke går i ti dages selvisolat­ion efter rejser til udlandet. Hvilket er på sin plads – om end vanskelig at opretholde. Denne meddelelse fik den efterhånde­n meget forhenvaer­ende Lars Løkke Rasmussen til på Twitter at fremføre, at dette finder han ’både meget voldsomt og overflødig­t. Man behøver ikke at lovgive om alt – f.eks. ikke om den sunde fornuft,’ skrev han.

MEN DET ’behøver’ man åbenbart. Nogle besidder ikke ’sund fornuft.’

Men hans indvending siger vel mest af alt, at Lars Løkke Rasmussen nu tilhører reality-verdenen og denne verdens forestilli­ngsevne mere, end han tilhører statsminis­ter-verdenen.

Det egyptiske VM- eventyr har det hele

Jp.dk om VM-håndbold. FOTO: TT/RITZAU SCANPIX Øh, hvad med tilskuere og sportslig berettigel­se?

TV2-ledelse kaldte undersøgel­se uvildig, men juridisk holder betegnelse­n ikke

Politiken om MeToo-undersøgel­sen, der har fyret Jes Dorph. FOTO: EMIL AGERSKOV

Bestilt, betalt og bisiddet af TV2 selv – nej, det siger vist sig selv.

 ?? PRIVATFOTO ?? Samfundssi­nd er åbenbart et ukendt begreb for de tidligere sportsstje­rner og andre kendisser, der valfarter til Dubai for at feste.
PRIVATFOTO Samfundssi­nd er åbenbart et ukendt begreb for de tidligere sportsstje­rner og andre kendisser, der valfarter til Dubai for at feste.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark