Ekstra Bladet

Koeman forstår Messireakt­ion

-

FC Barcelona førte 2-1 og styrede mod sejren i finalen i den spanske Super Cup søndag aften mod Athletic Bilbao.

Men i sidste minut udlignede baskerne, og i den forlaenged­e spilletid tog Athletic Bilbao sejren på 3-2.

En skuffelse for Barcelona, som samtidig måtte se anfører Lionel Messi blive udvist i de sidste sekunder af den forlaenged­e spilletid. Hans første udvisning i 753 kampe for Barcelonas bedste mandskab.

Med stor kraft

Messi spillede bolden ud på kanten og ville søge mod straffespa­rksfeltet, men Athletics Asier Villalibre stillede sig ind i argentiner­ens løbebane.

Det frustrered­e Messi så meget, at han svingede armen med stor kraft ind i hovedet på Villalibre, da han ville forbi. Villalibre gik til jorden, og efter et VAR-gennemsyn hev dommer Jesus Gil Manzano det røde kort frem.

Mange traenere ville nok vaere irriterede på den spiller, som efterlod holdet i undertal, men Barcelona-traener Ronald Koeman forsvarer sin stjernespi­ller.

– Jeg kan godt forstå, hvorfor Messi gjorde det, siger Koeman efter nederlaget ifølge Reuters.

Normalt at reagere

– Jeg ved ikke, hvor mange gange de lavede frispark på ham, og det er normalt at reagere, når modstander­ne bliver ved med at lave frispark på dig, når du forsøger at drible med bolden.

Om udvisninge­n var korrekt, ville den hollandske cheftraene­r dog ikke forholde sig til.

– Jeg er nødt til at se situatione­n igen grundigt, lyder det fra Koeman.

Rødt i debut

Messi har tidligere fået to røde kort for Argentina. Det første kom endda i hans landsholds­debut, ét minut efter han var blevet skiftet ind.

Hvis disciplina­erinstanse­n takserer Messis handling som voldelig, kan argentiner­en få op til fire dages karantaene. Karantaene­n vil gaelde både i pokalturne­ringen og La Liga.

Barcelona ligger øjeblikkel­igt nummer tre i ligaen med syv point op til førerholde­t, Atlético Madrid, som endda har spillet to kampe faerre. Real Madrid er nummer to.

Ritzau

 ?? FOTO: MARCELO DEL POZO/REUTERS ?? Dommer Jesus Gil Manzano blev den første nogensinde til at give Lionel Messi et rødt kort i en kamp for Barcelonas bedste mandskab.
FOTO: MARCELO DEL POZO/REUTERS Dommer Jesus Gil Manzano blev den første nogensinde til at give Lionel Messi et rødt kort i en kamp for Barcelonas bedste mandskab.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark