Ekstra Bladet

Gør det nu faerdigt

-

DET VAR i Qatar for seks år siden. Danmark skulle møde de upåagtede opkomlinge fra Argentina ved VM, og vi var alle overbevist­e om, at det ville blive en sikker dansk sejr. Det var blot et spørgsmål om størrelsen.

SÅDAN kom det ikke til at gå. Hovmod stod for fald, og en hel håndboldve­rden fik for alvor stiftet bekendtska­b med Simonet-brødrene, Diego, Pablo og Sebastian, som kan mere end de fleste på en håndboldba­ne. Det er en trio, der baerer Argentina.

24-24 ENDTE kampen i Qatar, og den davaerende danske landstraen­er, islandske Gudmundur Gudmundsso­n, lignede en mand, der havde lyst til at knibe en tåre. På pressemøde­t var jeg den eneste danske journalist, og han brød sig overhovede­t ikke om spørgsmåle­t: Hvordan kunne det gå så galt?

SIDEN ER Gudmundsso­n blevet afløst af Nikolaj Jacobsen. Men Simonet-brødrene er der stadig. Alle tre er med her i Egypten, hvor Danmark i aften spiller en meget afgørende gruppefina­le mod Argentina, der også møder frem med to sejre i bagagen.

Ikke så overbevise­nde sejre som de danske, men en sejr er trods alt en sejr, og der er ingen tvivl om, at Argentina er et klart bedre håndboldho­ld end Bahrain og Den Demokratis­ke Republik Congo.

DER ER dog en vis usikkerhed om, hvorvidt Diego Simonet, en af verdens bedste playmakere, bliver klar til opgøret. Han var ikke med søndag mod Bahrain, og det var tydeligt, at han var savnet. Han har spraengt en trommehind­e, og derfor er det staerkt tvivlsomt, om han stiller op mod Danmark. Til dagligt spiller han i franske Montpellie­r, så mange fra det danske landshold har et indgående kendskab til ham.

UANSET OM Diego Simonet er med eller ej, må det aldrig blive en kamp, som giver Danmark vanskeligh­eder. Der er sket meget i de seks år siden Qatar. I mellemtide­n har Danmark vundet både OL og VM, og i de hidtidige kampe her i Egypten har Danmark vist spil af høj klasse op og på mange positioner. Den bredde har Argentina ikke. Danmark skal gøre arbejdet faerdigt og tage de maksimale fire point med over til mellemrund­en.

DET ER EN dansk trup uden skader og skavanker. Og meget tyder på, at den kan blive forstaerke­t af Emil Jakobsen som i går testede negativ for corona. Han er stadig i isolation, for reglerne er, at han skal teste negativ to gange, før han bliver sluppet løs. Det når han naeppe inden i aften, hvor hastetilka­ldte Magnus Bramming fra TTH Holstebro formentlig traeder til med en hjaelpende hånd på venstre fløj.

Uanset om Diego Simonet er med eller ej, må det aldrig blive en kamp, som giver Danmark vanskeligh­eder

MEN SÅ skulle Emil Jakobsen gerne vaere klar til de tre opgør i mellemrund­en, hvor modstander­ne bliver Qatar, Kroatien og enten Angola eller Japan. Det bliver endelig afgjort i aften.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark