Ekstra Bladet

Proud Boys: Håber Trump har et es i aermet

-

VIRGINIA, (Ekstra Bladet): Blot to dage før verdens mest overvågede begivenhed – praesident­indsaettel­sen – er de ’stolte’, men nok allermest berygtede Proud Boys igen i søgelyset.

Denne gang, da Ekstra Bladet møder dem på gaden i Virginia, hvor en årlig lobbydag for våbenelske­re finder sted, og hvor maend og enkelte kvinder fra forskellig­e grupper og militser defilerer rundt i fuld militaeror­nat på må og få, og fremviser skydevåben, som var det metalliske potensforl­aengere.

Proud Boys blev isaer kendt, da Donald Trump åbenlyst hyldede deres højreorien­terede og racistiske profil i en valgdebat.

Trods gruppens ubestridte støtte til den afgående praesident tager 37-årige ’O’ i dag afstand fra angrebet på Kongressen.

– Angrebet var en tragedie i sig selv. Folk blev draebt, og dem, der stormede Kongressen, var ikke tilknyttet Proud Boys.

– Vi havde intet med det at gøre. Jeg har ondt af familierne, som har mistet, siger ’O’ om den historiske event, hvor arrige og bevaebnede horder forcerede det, der burde have vaeret en af verdens mest sikre bygninger.

– Jeg tror ikke, at 25.000 soldater er udstatione­ret for at beskytte Joe Biden. Jeg tror, noget andet er på spil, siger ’O’ kryptisk iført sin militaerve­st udstyret med et stort Proud Boysflag over skulderen og en ånde, der stinker af sprut, før han uddyber:

– Men jeg tror, at Trump har et kort i aermet. Det ville vaere helt fantastisk. Jeg tror ikke, at indsaettel­sen kommer til at foregå, som folk forventer. Jeg tror, folk kommer i faengsel ...

– Og det er godt at have et Trump-kort i aermet?

– Ja, det er fantastisk. En fantastisk ting, siger han om USA’s afgående 45. praesident, der ikke selv deltager i den ellers traditions­rige ceremoni.

 ??  ?? – Jeg tror ikke, at 25.000 soldater er udstatione­ret for at beskytte Joe Biden. Jeg tror, noget andet er på spil, siger ’O’ fra Proud Boys.
– Jeg tror ikke, at 25.000 soldater er udstatione­ret for at beskytte Joe Biden. Jeg tror, noget andet er på spil, siger ’O’ fra Proud Boys.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark