Ekstra Bladet

Voldsom konflikt: Blussede op to gange

-

Konflikten mellem Vaerebros Hårde Kerne (VHK) og det, der dengang blev kaldt Blågårds Plads-gruppen (BGP), udspillede sig i årene 2011 til 2013.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r var der flere medvirkend­e årsager til, at krigen brød ud mellem grupperne, som ellers tidligere havde haft gensidig respekt for hinanden.

En af de vaegtigste grunde var tilsynelad­ende en uoverensst­emmelse mellem saerligt et BGP-medlem og folk fra VHK. Det var angiveligt ikke alle fra Blågårds Plads, der ønskede en konflikt, og det førte til intern splittelse på Nørrebro.

Masser af skydevåben

Konflikten gik i dvale, men i 2013 blev Loyal To Familia stiftet på Nørrebro. Den nye bande med Shuaib Khan i spidsen bestod overvejend­e af personkred­sen, som ønskede konflikt med VHK.

En af de ledende figurer i banden var det tidligere BGP-medlem, som havde haft en kontrovers med VHK. Kort efter blussede krigen atter op, og i et interview med Politiken bekraefted­e Shuaib Khan, at banden havde et modsaetnin­gsforhold til Vaerebro.

Ifølge politiet varede den genopbluss­ede konflikt fra 11. januar og frem til midt i maj. Den kulminered­e i marts, hvor der var flest episoder.

Alene i Vestegnens Politikred­s blev der fundet 65 skydevåben, der vurderes at tilhøre banderne.

Man registrere­de 16 skudepisod­er samt syv andre overfald. Ni skyderier, hvor ingen blev ramt, fem, hvor mindst en blev ramt, og to med dødelig udgang.

 ?? PRIVATFOTO ?? Dette billede er fra en celle under Retten på Frederiksb­erg og er taget i april 2013, kort efter at politiet havde anholdt en raekke LTFmedlemm­er og sigtet dem for en raekke grove forbrydels­er. Et par måneder forinden blev de to navngivne personer draebt i henholdsvi­s Høje Gladsaxe og på Frederiksb­erg. Den respektløs­e grafitti er sigende for den onde stemning banderne imellem.
PRIVATFOTO Dette billede er fra en celle under Retten på Frederiksb­erg og er taget i april 2013, kort efter at politiet havde anholdt en raekke LTFmedlemm­er og sigtet dem for en raekke grove forbrydels­er. Et par måneder forinden blev de to navngivne personer draebt i henholdsvi­s Høje Gladsaxe og på Frederiksb­erg. Den respektløs­e grafitti er sigende for den onde stemning banderne imellem.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark