Ekstra Bladet

ASTRIDS EKSAMEN

-

ASTRID KRAG, landets nye aeldremini­ster, bliver et sandt orgie af konkret politik og milliarder til sit nye område.

HVOR VED VI DET FRA? Jo, Astrid Krag var jo i årevis i haserne på tidligere aeldremini­ster Thyra Frank fra Liberal Alliance. Krag var naermest professor i at vaere en effektiv aeldremini­ster i modsaetnin­g til fejlcasted­e Frank.

DERFOR BLEV FRANK OGSÅ ekserceret og pryglet af oversergen­t Krag morgen, middag og aften på alle platforme. Well – nu er drømmejobb­et dit, Astrid Krag. Der bliver noget at leve op til – så klog som du er.

TV-OPTAGELSER­NE I SOMMER af den stakkels 90årige □lse, der blev pint af personalet på sit plejehjem i Aarhus, sidder vist stadig på de flestes nethinde.

DENGANG VAR AELDREMINI­STEREN sådan set Krags partifaell­e Magnus Heunicke. Midt i infernoet af forargelse og krav om handling nøjedes han med at sende en hilsen på ❘nstagram om, at solen skinnede på Bornholm, og nu skulle han have en røget sild med radiser.

□r det vaerdigt? Man kan undre sig over , hvor Thyra Frank er henne i sagen,’ tordnede Krag.

VI TØR GODT vaedde på, at Astrid Krag bliver nemmere at få fat i! Men om der kommer noget ud af hendes naesten hamster-agtige iver for at udtale sig og kraeve redegørels­er og nedsaette udvalg ... Det vil tiden vise.

HUN HAR I HVERT FALD kloget sig i årevis på alt fra fastspaend­te demente til flere plejehjems­pladser – det sidste emne er stadig højaktuelt. Og en oplagt vindersag i den kommunale valgkamp til efteråret, hvis Astrid Krag stadig istemmer det, hun proklamere­de under Løkke: ’Regeringen har svigtet de aeldre. Der er blevet mange flere aeldre, men pengene er ikke fulgt med. Pengene skal følge med, så der er plads til flere plejehjems­pladser.’

VI GAETTER PÅ, at Astrid Krag vil myldre rundt til fotoegnede samtaler på plejehjemm­ene: Nu skal personalet høres, ligesom de pårørende og de aeldre selv. Fint nok!

HUN VIL OGSÅ ’se med stor alvor’ (regeringen­s yndlingsud­tryk, når de ikke gør noget) på den katastrofa­lt dårlige rekrutteri­ng af nye generation­er af plejeperso­nale. ’Vaerdig pleje’ og ’tryghed’ vil blive gentaget til hudløshed.

KRAG VIL BESØGE økologiske plejehjems­køkkener med pressen i haelene og nikke interesser­et. Hun vil saette udvalgsarb­ejder i gang, så dem, der gør det godt, får spredt deres erfaringer til hele landet.

OG GÅR DET SÅ alligevel galt? Så kan man altid bede om en redegørels­e og skyde på kommunerne!

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Astrid Krag er naermest professor i aeldrepoli­tik – i hvert fald i egne øjne.
FOTO: JENS DRESLING Astrid Krag er naermest professor i aeldrepoli­tik – i hvert fald i egne øjne.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark