Ekstra Bladet

VINDER MILLIONSTR­ID

KEVIN MAGNUSSEN har vundet en årelang tvist mod sin eksmanager

- JONAS HÜTTEL JONAS RYEFELT hut@eb.dk; jry@eb.dk

Kevin Magnussen slipper for at betale 20 procent af sine bruttoindt­aegter fra 2015 til 2021 til Dorte Riis Madsen, slår Østre Landsret fast i en dom.

Tidligere mente Københavns Byret, at Kevin Magnussen derimod var forpligtet til at betale sin manager.

Samtidig har landsrette­n dog bestemt, at han skal acceptere, at hun har en ejerandel på 20 procent af anparterne i et selskab, som Kevin Magnussen og Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen konstruere­de i forbindels­e med et sponsorat.

På grund af udfaldet har landsrette­n bestemt, at Dorte Riis Madsen skal betale racerkører­en 540.000 kroner i sagsomkost­ninger.

Ekstra Bladet har vaeret i kontakt med Kevin Magnussen, og han har ikke ønsket at kommentere dommen.

Retssagen startede tilbage i 2017, hvor Dorte Riis Madsen staevnede Kevin Magnussen for at have mislighold­t deres kontrakt og uretmaessi­gt brudt den tilbage i 2015.

Svigtet sit manager-ansvar

Omvendt beskyldte racerkører­en sin manager for at have svigtet sit managerans­var, da han var tilknyttet F1-teamet McLaren.

På den økonomiske front mente Kevin Magnussen, at hun fraskrev sig at få udbetalt 20 procent af Kevin Magnussens indkomst som racerkører, da hun blev indsat og betalt som direktør i Kevin Magnussens anpartssel­skab, som han og Bestseller-milliardae­ren Anders Holch Povlsen havde stiftet, da Magnussens karriere tog fart.

En reel sejr

Københavns byret gav Dorte Riis Madsen ret i en raekke punkter, selvom Magnussen, der blot var 15 år ved manageraft­alens oprettelse, forklarede, at han ikke vidste, hvad han skrev under på.

Han ankede, da byrettens dom faldt i 2018.

Nu har Østre Landsret givet ham en reel sejr, og dommen kan som udgangspun­kt ikke ankes.

Han jagter ligeledes en succes, når han skal konkurrere for sit nye hold Chip Ganassi Racing ved Daytona, der løber af stablen i slutningen af januar.

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Engang var forholdet mellem Kevin Magnussen og hans tidligere manager Dorte Riis Madsen naert. personer i Vendsyssel FF er testet positiv for coronaviru­s. Hele spillertru­ppen og staben havde ellers testet negativ for coronaviru­s, inden de begyndte traening den 11. januar.
FOTO: JAN SOMMER Engang var forholdet mellem Kevin Magnussen og hans tidligere manager Dorte Riis Madsen naert. personer i Vendsyssel FF er testet positiv for coronaviru­s. Hele spillertru­ppen og staben havde ellers testet negativ for coronaviru­s, inden de begyndte traening den 11. januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark