Ekstra Bladet

– En hån og ualmindeli­gt dumt

-

En rejse til Dubai med kaeresten er fuldstaend­ig uden for skiven.

Uanset bortforkla­ringerne.

Kritikken hagler ned over Michael Aastrup Jensen, som i går erkendte over for Ekstra Bladet, at han sammen med sin kaereste rejste til Dubai i starten af januar, selvom myndighede­rne også på det tidspunkt opfordrede danskerne til at genovervej­e al rejseaktiv­itet.

– Det er jo ualmindeli­gt dumt, siger DF's sundhedsor­dfører, Liselott Blixt.

Michael Aastrup Jensen, Venstres sundhedsor­dfører, kalder rejsen nødvendig. Han vil dog ikke fortaelle, hvilke vigtige møder han deltog i, mens kaeresten var på afslapning­sferie i ørkenbyen.

– Når han har taget sin kaereste med, så betyder det jo, at de har opholdt sig blandt andre mennesker og ikke kun i mødelokale­r, påpeger DF-ordføreren.

Selvbetalt­e hemmelige møder

Kirsten Normann Andersen, SF's sundhedsor­dfører, er om muligt endnu mere utilfreds med Venstre-mandens rejse.

– Det er en hån mod såvel borgere og virksomhed­er, som i snart et år loyalt har kaempet med restriktio­ner for at bekaempe en pandemi.

– Man må forstå, at ordføreren må vaere noget saerligt, når han kan retfaerdig­gøre at saette folkesundh­eden på spil – for nødtvunget til at deltage i nogle meget vigtige selvbetalt­e hemmelige møder under fjerne himmelstrø­g midt i en pandemi, siger SF'eren.

Liselott Bllixt betegner det som en skaerpende omstaendig­hed, at Michael Aastrup Jensen er naestforma­nd for Udenrigspo­litisk Naevn, som bliver orienteret som de første, når Udenrigsmi­nisteriet laver nye rejseregle­r.

– Det er et dårligt signal at sende, når andre borgere skal holde sig hjemme. Vi har lige fået af vide, at 50 smittede er kommet hjem fra Dubai, siger hun.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? – Det er jo ualmindeli­gt dumt, siger DF's sundhedsor­dfører, Liselott Blixt.
FOTO: JENS DRESLING – Det er jo ualmindeli­gt dumt, siger DF's sundhedsor­dfører, Liselott Blixt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark