Ekstra Bladet

LØSLADER SIGTET 17-ÅRIG

Drabssigte­t teenager må dog vente på landsrette­ns afgørelse

- TORSTEN RUUS ruus@eb.dk

En drabssigte­t 17-årig mand er blevet løsladt efter et retsmøde bag lukkede døre i Roskilde.

Han er sigtet for at have vaeret med til at slå Jonas Niels Frederik Drewsen ihjel med adskillige knivstik. Det skete i forbindels­e med et dramatisk angreb sidste efterår i offerets raekkehus i Gundsømagl­e nord for Roskilde.

Den unge mands forsvarer, Thomas Philip, og John Catre Nielsen, anklager i Midt- og Vestsjaell­ands Politi, bekraefter, at dommeren besluttede at saette teenageren på fri fod. Det skete på forsvarere­ns begaering.

Trio sigtet for drab

– Uddybe det naermere kan jeg jo ikke. Men jeg kan da sige, at min klient naegter sig skyldig i drab, siger forsvarere­n.

Den sigtede teenager opholder sig stadigvaek i arresten. Det gør han, fordi anklageren på stedet kaerede løsladelse­n af ham til landsrette­n.

Ekstra Bladet erfarer, at sagens akter fylder omkring 1800 sider, og skal Østre Landsret igennem en stor del af det materiale, kan kaeremålet traekke ud.

Tre personer er sigtet for i forening at have draebt den 31-årige førtidspen­sionist, men de naegter sig alle skyldige.

Det drejer sig ud over den nu løsladte teenager om en anden 17-årig mand og en 25-årig, der tidligere har vaeret en del af kredsen omkring rockergrup­pen Bandidos MC. De sidder begge varetaegts­faengslet på en begrundet mistanke om at vaere skyldige.

Offeret: ’Ring 112’

Det dødbringen­de overfald skete torsdag 17. september sidste år omkring klokken 22.45.

Jonas Drewsen blev ifølge politiet ramt adskillige gange af stik i benene, kroppen og i den ene side af halsen. Han blev kort efter fundet i live af naboer, men døde på stedet samme aften.

Jonas droppede misbrug

Den aeldste af de tre drabssigte­de maend var prøveløsla­dt, da han blev anholdt dagen efter drabet i Gundsømagl­e.

Den nu 25-årige mand blev i 2018 idømt tre år og ti måneders faengsel for sin medvirken til tyveriet af en pengeautom­at med 1,5 million kroner i Nykøbing Sjaelland.

Jonas Drewsens foraeldre har tidligere i Ekstra Bladet åbent fortalt, at deres nu afdøde søn havde en kriminel fortid og en overgang havde et misbrug af hash og alkohol, som han angiveligt havde lagt bag sig.

Familien har ingen idé om, hvorvidt det kan have spillet en rolle i drabssagen.

De efterladte ved heller ikke, hvad der kunne vaere motivet hos den eller de personer, der opsøgte og overfaldt deres yngste søn.

 ?? PRIVATFOTO ?? Jonas Drewsen blev 17. september sidste år stukket ihjel på en p-plads foran sit hjem i Gundsømagl­e. Nu har en dommer løsladt en af de tre drabssigte­de maend.
PRIVATFOTO Jonas Drewsen blev 17. september sidste år stukket ihjel på en p-plads foran sit hjem i Gundsømagl­e. Nu har en dommer løsladt en af de tre drabssigte­de maend.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark