Ekstra Bladet

ANKLAGER: FIK VEST FOR DRAB

Satudarah-rockeren Alexander Findanis og hans barndomsve­n Martin Binni Svanberg forsøger at få omstødt byrettens livstidsdo­m

- CAMILLA MARIE NIELSEN cama@eb.dk

Drabet på radiovaert og tidligere bandemedle­m Nedim Yasar er fortaellin­gen om en ung rockerlaer­ling, der i sin straeben efter at blive fuldgyldig rocker, gjorde sig selv og sin barndomsve­n til drabsmaend.

Det mener anklager Peter Messerschm­idt, som i går kom med sine afsluttend­e bemaerknin­ger i ankesagen om drabet på Nedim Yasar 19. november 2018.

Enigt naevninget­ing

Ved Østre Landsret forsøger Satudarah-rockeren Alexander Findanis sammen med barndomsve­nnen Martin Binni Svanberg i disse dage at få omstødt byrettens livstidsdo­m fra februar sidste år. Her slog et enigt naevninget­ing fast, at den 26-årige rocker affyrede de draebende skud mod radiovaert­en, mens rockerens 27-årige kammerat holdt klar i en flugtbil ikke langt derfra.

– Alexander Findanis ville utrolig gerne optages som fuldgyldig, og den davaerende praesident i den klub, han ville ind i, hadede Nedim Yasar.

Lift til en morder

– Derfor begik Alexander og Martin deres livs største dumhed. For Martins vedkommend­e en utilgiveli­g dum vennetjene­ste, sagde anklageren med henvisning til, at den 27-årige ifølge anklagemyn­digheden både fragtede rockeren til gerningsst­edet og kørte ham derfra efter drabet.

– Martin har taenkt, at han bare gav et lift og derfor ikke er morder. Men gør man det, så er man juridisk medvirkend­e til forbrydels­en, sagde anklageren.

I sagen mod de to maend indgår teledata, hemmelige aflytninge­r og overvågnin­g, som placerer de to maend i området for drabet på gerningsti­dspunktet. Derudover har anklagemyn­digheden praesenter­et nye beviser, efter det lykkedes politiets teknikere at skaffe adgang til en krypteret besked-app på de tiltaltes telefoner.

De tiltalte kammerater naegter sig skyldige i drab. De har ved ankesagen begge medgivet, at de befandt sig i Nordvestkv­arteret i København 19. november 2018. Ifølge Martin Binni Svanberg ankom han i sin egen bil med det formål at købe viagra-piller, som han havde planer om at saelge videre.

 ?? TEGNING: JØRGEN BITSCH ?? Naegter
Satudarah-rockeren Alexander Findanis (tv.) og hans barndomsve­n Martin Binni Svanberg (th.) blev i byretten idømt livstid for at have likvideret Nedim Yasar.
TEGNING: JØRGEN BITSCH Naegter Satudarah-rockeren Alexander Findanis (tv.) og hans barndomsve­n Martin Binni Svanberg (th.) blev i byretten idømt livstid for at have likvideret Nedim Yasar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark