Ekstra Bladet

TOPPOST I SIGTE

Dansk Håndbold Forbunds formand betegner posten som IHF-praesident som et interessan­t job

- Toft@eb.dk; jaj@eb.dk

kongres. Umiddelbar­t er der ikke en afløser klar i kulissen, men formanden for DHF, Per Bertelsen, siger til Ekstra Bladet, at han ikke er uinteresse­ret i at overtage praesident­posten i IHF.

Afgøres til november

– Jeg ved ikke, hvad Hassan har af planer, men det bliver vel afgjort på vores kongres i november, lyder det fra Per Bertelsen.

– Ved du, om han har kørt en mulig afløser i stilling?

– Det ved jeg ikke noget om. Jeg har ikke snakket med Hassan i lang tid. Nu sidder jeg hjemme, fordi jeg skal have en ny hofte. Derfor er jeg ikke i Kairo. Jeg havde kontakt med ham lige i starten af januar, men der snakkede vi ikke om det.

– Kan man forestille sig, at en ny praesident kunne blive en europaeer?

– Jeg kan ikke skulle vaere noget se, der til hinder for, at det kunne blive en europaeer. Det bliver meget et spørgsmål om, hvad Hassan selv vil. Hvem han ser som sin egen afløser.

– Kunne du selv vaere interesser­et?

– Hvis Hassan vil pege på mig, og hvis medlemmern­e af counsil fra de forskellig­e kontinente­r vil pege på mig, vil jeg da ikke sige, at jeg ikke er interesser­et. På et eller andet tidspunkt skal han jo stoppe.

Ikke talt med Hassan

– De er flere, der har spurgt mig, og jeg kan kun sige, at når man som jeg har vaeret med så laenge, kunne det da vaere et interessan­t job. Men der er mange mennesker, der skal tages i ed. Ellers er der bare nogen, der vender ryggen til. Så kan det få den modsatte effekt.

– Men som sagt har jeg ikke snakket med Hassan i lang tid, men det håber jeg at komme til i begyndelse­n af februar, når jeg har fået en ny hofte, siger Per Bertelsen.

Han sidder selv i IHF’s council, en slags bestyrelse, med et stort ansvar for IHF’s mange turneringe­r. Det er en kendt sag, at Per Bertelsen har et rigtigt godt forhold til håndbolden­s egyptiske praesident.

Det er blandt andet en af årsagerne til, at Danmark har fået flere VM-slutrunder inden for de senere år. Hassan Moustafa har holdt af at komme til Herning, hvor han flere gange har oplevet at blive hyldet af publikum. Det er ellers ikke noget, han ofte oplever.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark