Ekstra Bladet

Der er kun én vej - fremad

- Det bare stråler ud af spillerne, at de forsvarend­e verdensmes­tre meget gerne vil have trofaeet med hjem igen

er Danmark egentlig? Det er et spørgsmål, HVOR GODE der endnu ikke er besvaret ved VM i Egypten. Fire kampe har givet fire store og overbevise­nde sejre. Efter de tre indledende kampe blev der talt om, at det var svage modstander­e.

var der set frem til opgøret mod de tidligere DERFOR VM-sølvvinder­e fra Qatar. De kom fra en gruppe med Kroatien og Japan, og der havde vaeret tale om taette kampe. Og Kroatien bliver trods alt omtalt som en af slutrunden­s fem store guldfavori­tter.

var heller MEN QATAR ikke en jaevnbyrdi­g modstander for danskerne. I de første 40 minutter gav det danske spil mindelser om VM for to år siden. Hurtigt, elegant og flydende håndbold uden mange spilstop. Det var en ren nydelse. Var det så, fordi Qatar var for dårlige, eller fordi det danske landshold bare spiller på et rigtig højt niveau?

til det sidste. Det er ikke tilfaeldig­t, at JEG HAELDER

Nikolaj Jacobsens udvalgte har vundet så store og overbevise­nde sejre. Man anede allerede under optaktskam­pene mod Norge, at der var noget stort på vej. Igen. Og det er kamp for kamp fortsat her i Kairo, hvor det bare stråler ud af spillerne, at de forsvarend­e verdensmes­tre meget gerne vil have trofaeet med hjem igen.

bliver pladsen i kvartfinal­erne sikret. Japanerne I AFTEN fik i deres første kamp uafgjort mod Kroatien, og det er vel turneringe­ns hidtil største overraskel­se. Men siden er silken slidt af holdet, som blev udstillet af Argentina i torsdags. Det japanske forsvar kan slet ikke stå imod det pres, som det danske angreb disker op med.

landstraen­er vil ikke svare tydeligt på, DEN DANSKE om han spekulerer i, hvem han helst vil møde, eller helst vil undgå, i en kvartfinal­e. Det ligger til at blive enten Egypten, Sverige eller Slovenien. Men den slags overvejels­er er der ingen grund til at gøre sig.

i første omgang om kvartfinal­erne. DET HANDLER

Den billet sikres i aften. Derefter handler det om at vinde mellemrund­e-gruppen. Det sker med en sejr over Kroatien på mandag. Og så er det ligegyldig­t, hvem modstander­en bliver i kvartfinal­en.

ingen af de tidligere naevnte hold, som Danmark DER ER i sin nuvaerende form ikke kan slå. Slovenien er naevnt som en outsider, men de største udfordrere til titlen kommer fra Spanien, Frankrig og måske Norge og Portugal. De ser alle ud til at kunne nå langt i turneringe­n.

mange kampe, jeg hidtil har set ved slutrunden, MEN AF DE har ingen hold spillet bedre end det, Danmark praestered­e i de første 40 minutter mod Qatar. Der lugtede det for alvor af medaljer. Så for Nikolaj Jacobsen og hans hold er der kun én vej, og det er fremad.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark