Ekstra Bladet

Tre halve p

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE At vaere dansk bobslaedek­ører er sin sag, når man bliver nødt til at leje en slaede og slet ikke har en bane at øve på Da de to sagde ja til projektet, havde ingen af dem siddet i en slaede før Vi ser os selv som profession­elle –

Den ene står bag slaeden, den anden er placeret ved siden af. De taeller ned og råber NU! Og så lader de, som om de skubber til den, mens de samtidig lader, som om de løber. Og pludselig hopper de ned i slaeden, der fortsat ikke har bevaeget sig en centimeter.

Jannick og Simon smiler, for timingen var lige i skabet. De hopper op igen, inden de gør det igen.

At vaere dansk bobslaedek­ører er sin sag, når man bliver nødt til at leje en slaede og slet ikke har en bane at øve på. Og da de to sagde ja til projektet, havde ingen af dem siddet i en slaede før.

Det er dog detaljer, Jannick Bagge og Simon Darville ikke lader sig stoppe af. De vil til Vinter-OL i Milano om fem år. Det vil de i bobslaede, selvom danske traditione­r i den sport er ... ja, de er der slet ikke.

Første pushcamp

Arbejdet har stået på i et lille års tid. De var i efteråret på deres første pushcamp, hvor de på en startbane traenede teknik med at skubbe en slaede og hoppe ind i den. Og to gange i december og januar traenede de på en rigtig bane i Tyskland.

Og selvom der er store udfordring­er i alt, hvad der er forbundet med projektet, bobler lysten og håbet ud af de to maend.

– Man bliver ramt af en ivaerksaet­ter-følelse. Jeg er egentlig vaegtløfte­r og har vaeret til både EM og VM. Det blev lidt trivielt. Men med det her var det noget andet. Automatgea­ret er vaek, siger Simon Darville, der er tredobbelt dansk mester i sit tidligere virke.

– Vi ser os selv som profession­elle – dog uden at få penge for det. Og det er svaert at få enderne til at mødes økonomisk, så man skal virkelig ville det, hvis det skal op at stå, siger Jannick Bagge, der er firedobbel­t dansk mester i trespring.

Skrabet budget

Det skrabede budget består af en SU, en kaerestes fuldtidsar­bejde, lidt crowdfundi­ng, nogle mindre sponsorer samt en håndsraekn­ing fra det internatio­nale forbund. Men når ti procent af budgettet det første år er gået til coronatest­s, kan det vaere svaert at få enderne til at mødes, indrømmer de.

– Så hvis en Lars Seier laeser med, kan vi da godt få ham registrere­t som sponsor også. Han kan få lige så meget plads, som han har lyst til, siger Simon og griner.

– Nu har vi så også gjort det svaert for os selv ved at begynde midt i pandemien. Men kan vi klare det under de betingelse­r, bliver det kun lettere de naeste fem år, siger Jannick.

Den rigtige bobslaede står bomstille. En atletikban­e er ikke her, den skal kunne noget som helst. Men ved siden af står en anden. Den ser ikke ud af meget, men modsat den rigtige har denne her hjul på.

Vi er optimister

– Det er tre halve paller, vi har sat sammen, fortaeller

Jannick m

Ovenpå vaegtskive der hånd fungere parat. De sig, taelle gang. De bende og stopper. S gør det ig

– Altså

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV FOTO: EMIL AGERSKOV FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Simon Darville (tv.) og Jannick Bagge tør drømme stort, selvom der er store udfordring­er i alt, hvad der er forbundet med projektet.
Bob-timister
Det skal i den grad vaere lysten, der driver vaerket, når man vil vaere dansk OL-bobslaedek­ører. For udfordring­er er der nok af – for eksempel har man ingen bane at øve på.
– Det er tre halve paller, vi har sat sammen, fortaeller Jannick og Simon om den hjemmebygg­ede slaede, der skal hjaelpe med at kvalificer­e en dansk bobslaede til OL i 2026.
Den interm bobslaede
FOTO: EMIL AGERSKOV FOTO: EMIL AGERSKOV FOTO: EMIL AGERSKOV Simon Darville (tv.) og Jannick Bagge tør drømme stort, selvom der er store udfordring­er i alt, hvad der er forbundet med projektet. Bob-timister Det skal i den grad vaere lysten, der driver vaerket, når man vil vaere dansk OL-bobslaedek­ører. For udfordring­er er der nok af – for eksempel har man ingen bane at øve på. – Det er tre halve paller, vi har sat sammen, fortaeller Jannick og Simon om den hjemmebygg­ede slaede, der skal hjaelpe med at kvalificer­e en dansk bobslaede til OL i 2026. Den interm bobslaede

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark