Ekstra Bladet

Sådan startede det

-

Tom Johansen forsøgte sig med fire kolleger omkring årtusindes­kiftet – uden held. Og for et par år siden gjorde han et nyt forsøg på at stable et OL-projekt på benene. Derfor tog han kontakt til Jannick Bagge.

– Jeg kunne se en idé i det, og så tog jeg kontakt til Simon. Vi havde vaeret venner laenge, siger Jannick, der i vaegtløfte­ren Simon havde en perfekt makker som brakeman bagest i slaeden.

– Jannick havde snakket om det, og jeg syntes, det lød spaendende, siger Simon Darville.

Så slaede på YouTube

Han var ikke videre ked af at laegge vaegtløftn­ingen på hylden.

– Jeg så noget YouTube, for jeg havde aldrig set bobslaede før. Men det var spaendende at prøve noget helt andet og få det til at lykkes.

Det var i foråret 2020. Siden fik de yderligere tre atletikudø­vere med, Rasmus Overgaard Madsen, Marius Glenner-Frandsen og Lukas Medina Sørensen. Det er Jannick og Simon, der er ankermaend og medlemmer i tomandssla­eden.

På laengere sigt skal Danmark også have en firemandss­laede, som de andre bliver en del af. De er på skift med, når holdet tager til udlandet.

2020 bød i efteråret på holdets første pushcamp i Tyskland, hvor de fik traenet starterne på en rigtig startbane, mens de både i december og januar fik prøvet sig af på en rigtig bane. Både med traening og sågar i konkurrenc­e i henholdsvi­s Østrig og Tyskland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark