Ekstra Bladet

Rekord-Caroline imponerer igen

MISS SUNSHINE: Selvom det kun blev til en enkelt grand slam-triumf for Caroline Wozniacki, imponerer hun med flere rekorder

- TROELS CHRISTENSE­N troels@eb.dk

Det er velkendt, at Caroline Wozniacki havde gjort det godt, da hun for et år siden stoppede karrieren i Melbourne. Og det gaelder såvel på som uden for banen.

Succesen inden for stregerne kastede nemlig masser af praemiepen­ge af sig, og den medfølgend­e berømmelse genererede endnu flere uden for.

Flest praemiepen­ge

Alligevel vil det nok overraske, at den danske topspiller med en enkelt grand slam-triumf på cv’et figurerer i en top ti over de spillere, kvinder og maend, der har tjent flest praemiepen­ge.

Serberen Novak Djokovic har fortraengt det schweizisk­e ikon Roger Federer fra toppen af listen, hvor Maria Sharapova, Williams-søstrene og Simona Halep ligger foran Caroline

Wozniacki.

Den 30-årige tennispens­ionist er sidste m/k i top ti med en indtjening på lidt over 35 millioner dollars – svarende til 215 millioner kroner.

Stabilitet på højt niveau

Danskeren figurerer også på andre af de rekordlist­er, som har fundet vej til de sociale medier gennem et coronaramt tennisår.

Wozniackis stabilitet på højeste niveau gennem et helt årti afspejler sig således i en delt førsteplad­s på listen over de mest vindende på tvaers af køn fra 2011 til 2020. Her regnes endda sejre i Fed Cup med. Uden dem ville Petra Kvitova nok sakke bagud.

Til gengaeld topper Caroline Wozniacki helt suveraent og med imponerend­e tal listen over de spillere, der har haft saesoner med deltagelse i mindst otte finaler.

Fire gange har hun praesteret så flot gennem de seneste 15 år.

Wozniackis stabilitet på højeste niveau gennem et helt årti afspejler sig således i en delt førsteplad­s på listen

 ?? FOTO: ROGER PARKER ?? Gråt guld
Det lykkedes Caroline Wozniacki at vinde sin grand slam ved Australian Open. I sit otium kan hun glaede sig over at pryde flere at sportens toplister. point står Winnipeg Jets’ danske spiller Nikolaj Ehlers noteret for, efter han natten til fredag dansk tid for anden kamp i traek scorede i verdens nok staerkeste ishockeyli­ga, NHL.
FOTO: ROGER PARKER Gråt guld Det lykkedes Caroline Wozniacki at vinde sin grand slam ved Australian Open. I sit otium kan hun glaede sig over at pryde flere at sportens toplister. point står Winnipeg Jets’ danske spiller Nikolaj Ehlers noteret for, efter han natten til fredag dansk tid for anden kamp i traek scorede i verdens nok staerkeste ishockeyli­ga, NHL.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark