Ekstra Bladet

Giver også bøvl

-

– Jeg vil have dem til at lave de billeder, de viser til folk, om. Det skal vaere så stort og informativ­t, at også nye brugere kan blive vejledt igennem.

– Der er jo ingen vejledning i det billede, der bruges nu. Tvaertimod er det opbygget af nogle elementer - for eksempel det britiske flag - der ikke giver mening.

– Saet da et telefonnum­mer på til Nets. Sådan ville jeg da selv gøre det, hvis jeg indfører nogle nye ting på min hjemmeside, som jeg ved, at nogle kunder kan få problemer med.

SKAERMDUMP

De mange, der forsøger at bestille tid til en covid-vaccinatio­n, er også løbet ind i digitalt bøvl.

For ikke nok med at det telefonnum­mer, man kan ringe til, sjaeldent bliver taget eller først efter timelang ventetid. Prøver man at bruge den digitale løsning, bliver man mødt af en meget ulogisk fremgangsm­åde, fortaeller flere laesere til Ekstra Bladet.

– Det går helt fint med at logge ind på vaccine.dk, men så starter balladen, forklarer en af laeserne, der ikke ønsker at stå frem.

– For det er ikke til at finde en tid nogen steder.

Hos AEldre Sagen har aendringer­ne af sikkerhede­n, når man handler på nettet, også udløst reaktioner.

– Vi har fået henvendels­er fra medlemmer, der ikke har turdet gennemføre et køb, fortaeller seniorkons­ulent Louise Kambjerre Scheel til Ekstra Bladet.

– Enten fordi man tror, at man ikke kan gennemføre købet, fordi man mangler appen. Men selvfølgel­ig også nervøsitet­en over, hvordan der kan handles i en coronasitu­ation, hvor mange aeldre passer ekstra meget på sig selv.

Hun understreg­er, at der er mange fordele – også for de aeldre – i de digitale løsninger. Men der er brug for mere og bedre informatio­n.

– Det skaber tryghed og giver indsigt. Og det er afgørende for, at de, der gerne vil det digitale, også kan bruge det.

– Hvis du i stedet bliver mødt af en mangelfuld funktion eller informatio­n, bliver du nervøs og usikker. Så har man jo ikke laengere lyst til at bruge den løsning.

– Det betyder i vaerste fald, at folk afskaerer sig fra at bruge nogle systemer, der faktisk er til deres fordel, saerligt i denne coronasitu­ation.

Organisati­onens appel til myndighede­r og private firmaer som Nets er derfor, at de bliver bedre til at tale sammen. Men også bedre til informere og guide brugerne, når der sker store digitale aendringer som nu.

– Og så skal man huske på, at vi alle uanset alder kan få fysiske eller psykiske sygdomme,

– Det smarteste ville jo vaere, at man kunne se, om de forskellig­e datoer var optaget. For eksempel kunne de optagede datoer jo stå med rødt, så man ikke behøvede at gå ind på samtlige datoer for at finde ud af, om den er optaget.

– Jeg har brugt timevis og vaeret inde på samtlige steder, hvor de vaccinerer - selv i Jylland og på Bornholm. Men alt er optaget.

– Til sidst ringede jeg til corona-linjen, som sagde: ’Så må du gå på et par gange om dagen og se, om der er kommet nye tider frem’.

– Jeg synes, det er håbløst. der kan gøre det svaert at betjene en smartphone eller en computer. Det er nogle begraensni­nger, som folk måske aldrig slipper af med.

– Derfor er vi også bekymrede for, at borgere ender med at miste rettighede­r, fordi de ikke er digitale. Det må for alt i verden ikke ske.

– Så der, hvor det offentlige sparer på at vaere digital, kunne man jo bruge nogle af pengene på ordentligt at understøtt­e dem, der har svaert ved det her.

 ?? FOTO: EMIL AGERSKOV ?? Det er dumt og ulogisk at aendre sikkerhede­n ved nethandel på den måde, som det sker nu, mener blomsterha­ndleren fra Amager.
FOTO: EMIL AGERSKOV Det er dumt og ulogisk at aendre sikkerhede­n ved nethandel på den måde, som det sker nu, mener blomsterha­ndleren fra Amager.
 ??  ?? Selvom man ikke kan bruge papkortet laengere til nethandel, bliver dem, der tidligere har brugt det, fortsat tilbudt at indtaste en kode. Og herefter bliver deres kode afvist, fordi man nu kun kan bruge NemID-appen eller en nøgleviser.
Selvom man ikke kan bruge papkortet laengere til nethandel, bliver dem, der tidligere har brugt det, fortsat tilbudt at indtaste en kode. Og herefter bliver deres kode afvist, fordi man nu kun kan bruge NemID-appen eller en nøgleviser.
 ??  ?? Ekstra Bladet i søndags.
Ekstra Bladet i søndags.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark