Ekstra Bladet

Kapløb med menneskesm­uglerne

-

Menneskesm­uglere bliver desvaerre hele tiden dygtigere. Ikke mindst til at fuske med folks identitete­r. De danske udlaending­emyndighed­er oplever en konstant udvikling i den måde, som personer, der ønsker at misbruge reglerne, arbejder på. Derfor er det vigtigt, at vi styrker kontrollen med dem, der søger asyl i Danmark. Vi skal afsløre så mange som muligt af dem, der ikke har rent mel i posen.

Regeringen indleder derfor i løbet af de kommende måneder forhandlin­ger med USA om at få adgang til den amerikansk­e immigratio­nsdatabase Ident. Den indeholder mere end 260 millioner fingeraftr­yk af udlaending­e, der på den ene eller anden måde har vaeret i kontakt med de amerikansk­e myndighede­r.

Det vil give os mulighed for at styrke kontrollen i asylsystem­et. Vi er i et teknologis­k kapløb med menneskesm­uglerne, og vi ser desvaerre folk lyve om deres alder og nationalit­et. Eksempelvi­s personer, der siger, de er fra Syrien, men slet ikke kommer derfra. De prøver selvfølgel­ig at forbedre deres chancer for at få asyl i Danmark. Men vi skal jo tilbyde beskyttels­e til flygtninge, der reelt har et behov for det – ikke til folk, der lyver sig til det. Hvis vi får adgang til databasen, er vores håb, at vi oftere end i dag vil kunne afsløre forsøg på at oplyse en falsk identitet.

Mattias Tesfaye Udlaending­e- og integratio­nsminister

 ?? FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX ?? Udlaending­e- og integratio­nsminister Mattias Tesfaye (S) vil have amerikansk hjaelp til at afsløre asylsøgere, der snyder.
FOTO: REUTERS/RITZAU SCANPIX Udlaending­e- og integratio­nsminister Mattias Tesfaye (S) vil have amerikansk hjaelp til at afsløre asylsøgere, der snyder.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark