Ekstra Bladet

ZEIDLER FOR SYG TIL RETSMØDE

NAEGTER SIG SKYLDIG: Per Zeidler, tidligere lokalpolit­iker og arrangør af adskillige sex-orgier, sygemeldte sig kort før retsmøde i ny sag, hvor han igen anklages for rufferi

- TORBEN RASK trl@eb.dk

Alle – undtaget den tiltalte Per Zeidler – var i går morges mødt i Retten i Aalborg til det, der var berammet som det første af i alt tre retsmøder, hvor den tidligere lokalpolit­iker i Syddjurs Kommune for anden gang inden for lidt over halvandet år tiltales for rufferi.

Men den 57-årige eks-politiker, der så sent som i maj 2019 blev idømt seks måneders betinget faengsel for at have arrangeret 73 gangbangs med en fortjenest­e på mindst 200.000 kroner, var ikke på sin plads, da retsmødet skulle begynde.

– Min klient har ringet her til morgen og informeret mig om, at han desvaerre er så syg, at han ikke kan vaere til stede i dag, forklarede forsvarsad­vokat Henrik Garlik.

Ifølge den tidligere lokalpolit­ikers forsvarer naegter Per Zeidler sig skyldig

Per Zeidler blev landskendt, da han i opløbet til kommunalva­lget i efteråret 2017 blev afsløret i at stå bag en lang raekke sexorgier, hvor prostituer­ede kvinder mod betaling havde sex med snesevis af maend på forskellig­e adresser i Jylland, herunder et forsamling­shus, som Per Zeidler lejede til udskejelse­rne.

Fik 20 procent

Den betingede dom fra maj 2019 satte dog tilsynelad­ende ikke en stopper for den tidligere kommunalpo­litikers sex-arrangemen­ter.

Kun otte dage efter at have modtaget dommen var Zeidler ifølge politiets nye anklageskr­ift igen manden bag et gangbang.

I perioden fra 24. maj til 30. august 2019 stod Per

Zeidler ifølge politiet bag yderligere mindst fem arrangemen­ter, hvor én eller flere kvinder havde sex med maend, der hver isaer betalte for ydelserne efter en fordelings­nøgle, så kvinderne modtog 80 procent og Zeidler 20 procent af indtaegter­ne.

Selvom Per Zeidler i den nye sag ’kun’ har scoret, hvad der svarer til knap 18.000 kroner for at planlaegge og indramme sex-orgierne på to forskellig­e adresser i Nordjyllan­d, vil anklager Kim Kristensen, Nordjyllan­ds Politi, kraeve ham idømt ubetinget faengsel, fordi det anses som en skaerpende omstaendig­hed, at Zeidler trods sin første dom fortsatte med at bryde loven.

Ifølge den tidligere lokalpolit­ikers forsvarer, advokat Henrik Garlik, naegter

Per Zeidler sig skyldig, hvis han når at blive frisk til at møde i Retten i Aalborg i morgen klokken ni.

Skrantende helbred

Kan han ikke det, kraever retten, at han senest i dagklokken 13 har skaffet en laegeerkla­ering, der forklarer hans fravaer.

Sker det ikke, vil anklagemyn­digheden anholde Per Zeidler med henblik på at gennemføre de tre berammede retsmøder.

– Min klient var syg med covid-19 og indlagt på hospitalet i foråret. Hans helbred lider under, at han døjer med nedsat lungekapac­itet og leddegigt, siger Henrik Garlik.

Hvis Per Zeidler kendes skyldig for rufferi, er der en strafferam­me på op til fire års faengsel.

 ?? FOTO: ØXENHOLT ?? Per Zeidler er for anden gang på lidt over halvandet år tiltalt for rufferi.
FOTO: ØXENHOLT Per Zeidler er for anden gang på lidt over halvandet år tiltalt for rufferi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark