Ekstra Bladet

Forlanger svar fra minister

-

– Det er jo helt ved siden af skiven at bruge så mange på penge på en aftraedels­e for en person, der har fået ansvaret for, at det gik så galt, og som har udøvet et ledelsessv­igt af rang. Der har vaeret noget helt galt med dømmekraft­en her.

Ordene kommer fra Peter Skaarup, medlem af Kulturudva­lget for Dansk Folkeparti, der nu har stillet en raekke spørgsmål til kulturmini­ster Joy Mogensen.

Signalforv­irring

Han mener, der er tale om den totale signalforv­irring i fyringens efterspil.

– Resten af svømmeunio­nens ledelse burde have set sig selv i øjnene og erkendt, at man har svigtet i forhold til vores foreningsl­iv og ikke var årvågne nok.

– Nu fik man placeret et ansvar hos direktøren, og så må det også have de konsekvens­er, det skal have. Så nytter det ikke noget at fejre vedkommend­e, som om alt var godt.

– Med sådan en skandale på ledelsespl­an må det få nogle konsekvens­er, hvis tilliden skal tilbage igen. På denne måde har unionen jo sendt et signal om, at alt er godt.

Krav fra skatteyder­ne

Tidligere kulturmini­ster Mette Bock, der igangsatte den uvildige undersøgel­se, siger til Ekstra Bladet, at det er vigtigt at holde armslaengd­e til foreningsl­ivet, og at politikern­e derfor ikke skal blande sig i forhold til konsekvens­erne af den.

Peter Skaarup er ikke helt enig:

– Man kan tale nok så meget om armslaengd­e, men en kulturmini­ster er også den, der på vegne af os alle sammen og alle skatteyder­e stiller krav i forhold til etikken indenfor sporten. Derfor håber jeg på gode svar fra hendes side.

 ??  ?? Ekstra Bladet mandag
Ekstra Bladet mandag
 ?? FOTO: EMIL HELMS/RITZAU SCANPIX ?? Peter Skaarup (DF) tager svømmesage­n op i Folketinge­ts Kulturudva­lg.
FOTO: EMIL HELMS/RITZAU SCANPIX Peter Skaarup (DF) tager svømmesage­n op i Folketinge­ts Kulturudva­lg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark