Ekstra Bladet

DE LØSGÅENDE MISSILER

-

JENS ROHDE HAR

’befriet sig selv’, siger han. Fra de radikale. Det er blevet for stor ’en fysisk overvindel­se’ at skulle stå igennem møder med ’aktivistis­k Greta Thunberg’-taenkning, og en identitets­politik samt en feminisme, hvor ’alle retsstatsp­rincipper køres ud på møddingen,’ som han udtrykker det. Det forstår man udmaerket. Det lyder faktisk som en rimelig analyse af partiet.

MEN HVAD ROHDE

åbenbart ikke selv begriber, er, at han hermed ikke blot udstiller Radikale Venstre. Han blotter også egen mangel. For det, Rohde nu haevder at hade ved partiet, var såmaend også til stede, da han meldte sig ind. Men det er det nye i dansk politik. Under stort postyr forlader folketings­medlemmer deres parti.

BLANDT BORGERLIGE kan vi naevne Lars Løkke, Jens Rohde, Simon □mil Ammitzbøll-Bille og måske snart også ❘nger Støjberg, der har erklaeret sig for kendt i Jylland til at vaere i Venstre. De bitre borgerlige, om man vil.

PÅ VENSTREFLØ­JEN

har vi tidligere set unge SF’ere flygte til Socialdemo­kratiet for at pleje den personlige karriere og blive ministre. Vi har set Alternativ­ets tidligere folketings­medlem René Gade stifte Lykkeparti­et – som et alternativ til Alternativ­et. Og Sikandar Siddique og alternativ-tankens gudfar, Uffe □lbaek, har givet alternativ­et til alternativ­et til Alternativ­et, det ligeledes overflødig­e parti Frie Grønne.

LAD OS KALDE DET ’Lars-Løkke-fornemmels­en’. Man naegter at acceptere sit partis demokratis­ke beslutning om, at ens politiske kapital er opbrugt. □ller man føler sig for unik til at vaere i sit parti.

I GAMLE DAGE skulle hvert individ tilpasse sig partiet. Hvert medlem skulle finde sine tilhørsste­der, melde sig i sine foretrukne faellesska­ber og virke herigennem og acceptere at blive nedstemt indimellem. Nu haevder flere og flere sig større end partiet.

DET POLITISKE projekt er gået fra at vaere et ’os’ til et ’mig’. Det ’løsgående missil’, som Helle Thorning engang kaldte Rohde, har således fyret sig selv af. Tilsynelad­ende uden retning og mål.

Der er lige nu mange ’befrielsen­s øjeblikke’ i dansk politik – opkaldt efter Lars Løkkes bog om, at V og S samt andre i midten bør samles.

ALLE FORKLAEDER de det at blive sat uden for indflydels­e, som er der tale om uovervinde­lig politisk uenighed. ❘ virkelighe­den er deres udsigt til avancement bare blevet elendig.

Laes mere på side 12-13.

Det er nu, landbruget­s klimaomsti­lling skal ske

Overskrift til debatindla­eg i Politiken. FOTO: CLAUS BONNERUP

Men klimaminis­ter Dan Jørgensen (S) har ikke tid. Han skal forberede en tale til FN til efteråret. Det, Rohde nu haevder at hade ved partiet, var såmaend også til stede, da han meldte sig ind

Den gamle vaskemaski­ne ender oftest som skrot, men der er en anden mulighed

Overskrift i Jyllands-Posten. FOTO: GERTH HANSEN/RITZAU SCANPIX

Bestemt. Bare spørg eksempelvi­s Danske Bank.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? ’Jeg har dags dato sendt meldt mig ud af Radikale Venstre,’ skrev Jens Rohde i går på Facebook.
FOTO: ANTHON UNGER ’Jeg har dags dato sendt meldt mig ud af Radikale Venstre,’ skrev Jens Rohde i går på Facebook.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark