Ekstra Bladet

Tidligere TV2-direktør død

- NANNA BAY MADSEN nbm@eb.dk

Jørgen Flindt Pedersen, tidligere var direktør på TV2, døde mandag i sit hjem i Kerteminde på Fyn efter et kortvarigt kraeftforl­øb. Det oplyser familien til TV2, og over for Ekstra Bladet bekraefter et familiemed­lem dødsfaldet. Han blev 80 år.

Jørgen Flindt Pedersen var en kendt journalist, forfatter og filminstru­ktør. Han indledte sin karriere som journalist på Demokraten fra 1962 til 1966, hvorefter han var ansat i DR i en lang raekke år. I 70’erne og 80’erne var han en af de helt store tv-kendisser herhjemme. Man så ham ofte på skaermen i selskab med Erik Stephensen, som han lavede en lang raekke dokumentar­programmer sammen med.

Cavling-vinder

Flindt Pedersen modtog i 1979 Cavlingpri­sen sammen med Erik Stephensen for sit arbejde med afsløringe­r af politiske og økonomiske problemer.

Siden blev han headhuntet til Det Fri Aktuelt, hvor han var chefredakt­ør fra 1987 til 1993, hvorefter han afløste Tøger Seidenfade­n som administre­rende direktør hos TV2. Her var han frem til 2000.

Herefter gjorde han sig som freelancer og stod blandt andet bag produktion­sselskabet Far Film i Kerteminde, der blandt andet stod bag ’Drengene fra Vollsmose’.

Jørgen Flindt Pedersen efterlader sig sin hustru, Birgitte Flindt Pedersen, der i en periode var socialdemo­kratisk viceborgme­ster i Birkerød, samt børnene Malene, Lars og Charlotte Flindt Pedersen.

 ?? FOTO: BJARKE ØRSTED/ RITZAU SCANPIX ?? I 2011 blev Jørgen Flindt Pedersen ramt af en blodprop i hjernen. Den satte en stopper for hans abejdsliv.
FOTO: BJARKE ØRSTED/ RITZAU SCANPIX I 2011 blev Jørgen Flindt Pedersen ramt af en blodprop i hjernen. Den satte en stopper for hans abejdsliv.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark