Ekstra Bladet

Bankerne scorer kassen

-

Minkavlern­e er et saerdeles forgaeldet folkefaerd, og derfor går en stor del af de op imod 18,8 mia. redningskr­oner til bankerne.

Naermere bestemt vurderer Finansmini­steriet, at 8,5 mia. kr. kommer til at blive kanalisere­t fra statskasse­n og over i banker og kreditinst­itutter som følge af aftalen.

’Når der ydes erstatning, tilfalder en del af erstatning­sbeløbet minkavlern­es kreditorer afhaengig af størrelsen på de udestående fordringer,’ lyder det i aftalen.

– Er det god socialdemo­kratisk politik at daekke bankerne, når de løber en risiko og taber?

– Nej, det er helt normal politik. Når virksomhed­er skal afvikles, så er der kreditorer – og blandt dem er ofte banker.

– Men er vi enige om, at bankerne har løbet en risiko og tabt?

– Jeg tvivler på, at du kan saette det sådan op. Det er helt normal praksis, at har man gaeld – ja, så står der gerne folk i kø for at skulle have betaling for gaeld, man har givet den pågaeldend­e, sagde fungerende finansmini­ster Morten Bødskov i mandags.

Jakob Ellemann-Jensen, forsvarede også kaempeudsk­rivningen til bankerne.

– Det er rimeligt, at bankerne får deres penge igen. Jeg har ikke noget had mod bankerne.

– Jeg synes, bankerne også fremadrett­et skal låne penge ud i Danmark, siger V-formanden.

Det er helt normal praksis, at har man gaeld – ja, så står der gerne folk i kø for at skulle have betaling

Morten Bødskov (S)

 ?? FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX ?? – Aftalen giver en fair og rimelig erstatning, så minkavlern­e kan komme videre, lød det fra fungerende finansmini­ster Morten Bødskov (S) mandag aften.
FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX – Aftalen giver en fair og rimelig erstatning, så minkavlern­e kan komme videre, lød det fra fungerende finansmini­ster Morten Bødskov (S) mandag aften.
 ?? FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX ?? Jakob Ellemann-Jensen (V) mener, at man først om ti års tid vil kunne se, om kompensati­onen til minkavlern­e er rimelig, sådan som den ifølge ham ser ud til at vaere nu.
FOTO: ÓLAFUR STEINAR GESTSSON/RITZAU SCANPIX Jakob Ellemann-Jensen (V) mener, at man først om ti års tid vil kunne se, om kompensati­onen til minkavlern­e er rimelig, sådan som den ifølge ham ser ud til at vaere nu.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark