Ekstra Bladet

Minkavler: Selvfølgel­ig skal det koste at lukke ned

-

– Jeg synes, aftalen ser fair ud.

Sådan siger minkavler Jens Jørgen Madsen.

Mediet Finans.dk har tidligere skrevet, at Jens Jørgen Madsens forretning de seneste år har givet millionund­erskud. Men den nu tidligere minkavler mener ikke selv, at der er tale om en økonomisk gevinst for de danske minkavlere.

– Det er jo en meget svingende branche, og derfor har det vaeret skidesvaer­t for dem (partierne bag aftalen, red.) at gøre op, siger Jens Jørgen og påpeger, at priserne på minkskind har vaeret stigende ved de seneste auktioner.

I november sidste år skrev Finans.dk, at priserne på minkskind var mere end fordoblet på få måneder.

– Som jeg kan forstå det, har de sidste fem, seks, syv år givet et økonomisk underskud i branchen. Men du mener, det er ved at vende?

– Det er totalt udbud og efterspørg­sel, og derfor er det rigtig godt og samtidig knap så godt at have mink, siger Jens Jørgen Madsen og fortsaette­r:

– Men kigger du på en tieller 20-års periode, har det traditione­lt vaeret en branche, der har tjent mange penge. Det er derfor, det skal koste lidt at lukke det ned.

Mink giver likviditet

Det kommer ikke bag på Jens Jørgen Madsen, at snakken nu falder på, hvorvidt minkavlern­e høster en økonomisk gevinst.

– Der er ikke noget som mink, der kan give likviditet. Du kan tjene godt på mink, og derfor skal det selvfølgel­ig koste penge at lukke det ned.

– Hvad siger du så til dem, som mener, at det er en økonomisk gevinst?

– Der er ingen tvivl om, at det havde vaeret en bedre forretning at fortsaette, end det er at lukke ned. Det er jeg overbevist om, siger han.

Der er ingen tvivl om, at det havde vaeret en bedre forretning at fortsaette, end det er at lukke ned

 ?? PRIVATFOTO ?? Jens Jørgen Madsen aflivede sidste år alle sine 40.000 mink.
PRIVATFOTO Jens Jørgen Madsen aflivede sidste år alle sine 40.000 mink.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark