Ekstra Bladet

SLUT MED MINK

Redaktion: Søren Jacobsen

- Johnny Nielsen Flinterupv­ej 8 Vanløse

Så lykkedes det endelig at nå til en aftale om, hvor meget minkavlern­e skal have i erstatning for de tiltag, regeringen har ivaerksat.

Er alt så afklaret? Nej!

Der er indgået en aftale om, at det vil koste omkring 19 mia. kroner at kompensere avlerne og de erhverv, som er leverandør­er til produktion­en af mink. Hvorvidt beløbet er passende – set i forhold til de tab, der er tale om

– skal jeg ikke gøre mig klog på, det kraever en indsigt i forholdene, jeg ikke besidder.

Jeg finder det imidlertid ikke betryggend­e, at der er aftalt en kattelem, som giver mulighed for at genoptage minkavl efter et par års pause.

Begrundels­en for hele operatione­n har vaeret, at det er af hensyn til folkesundh­eden, idet man kan frygte, at mink er saerligt udsatte for at mutere og viderebrin­ge virus, og noget tyder på, at der i de kommende år vil opstå nye varianter.

Hvis der om et par år gives tilladelse til igen at avle mink, skal vi så endnu en gang – såfremt der konstatere­s smitte blandt mink – til at aflive et erhverv med de økonomiske omkostning­er, det vil medføre?

Regeringen vedtog de facto, at minkavl skulle ophøre i Danmark. Som det er for nuvaerende, er det også en realitet.

Prisen bliver høj, men sådan må det vaere. At åbne mulighed for at fortsaette med minkavl er så tåbeligt, at det kun kan undskyldes med, at opposition­en har formået at presse et svagt Socialdemo­kratiet, som er bevidst om, at sagen fra begyndelse­n har vaeret håndteret utrolig klodset.

Intentione­n om aflivning af minkene kan have vaeret fornuftig nok, men det aendrer ikke ved, at man forinden skulle have indhentet godkendels­e i Folketinge­t.

Det aendrer heller ikke ved, at man forinden skulle have sørget for at have en plan for, hvordan man håndterede de aflivede mink. Nedgravnin­g er og bliver en fuldstaend­ig skandaløs beslutning.

Minkavl er et afsluttet kapitel i Danmark – lad det forblive sådan.

Regeringen vedtog de facto, at minkavl skulle ophøre i Danmark

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? Johnny Nielsen mener ikke, at der igen skal vaere minkavl i Danmark.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX Johnny Nielsen mener ikke, at der igen skal vaere minkavl i Danmark.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark