Ekstra Bladet

Mester i partisprin­g

-

Jens Rohde er taet på at vaere uofficiel danmarksme­ster i discipline­n partisprin­g. I 2015 sprang han fra Venstres folketings­gruppe til de radikale.

Nu springer han efter kun fem år videre til foreløbig at vaere løsgaenger i Folketinge­t.

Han klandrer isaer de radikale for ikke at vaere midtsøgend­e nok, og han er også utilfreds med en ensidig radikal holdning til MeToo-bevaegelse­n.

Det sidste har han helt ret i: Med de radikales nye leder, Sofie Carsten Nielsen, (mere Sofie end Carsten), har de radikale stemplet ind på en kurs, hvor maend er jaget vildt.

De radikale er taet på at blive et feminint projekt, der er topstyret af snerpede kvinder med de helt rigtige holdninger.

Det rokker ikke ved, at Rohde er ved at blive en politisk vandrepoka­l og et politisk problem.

Før Rohde vendte tilbage til Folketinge­t, Ro(h)dede han rundt i Europa-Parlamente­t, valgt for Venstre. Det var som regel først, når Europa-Parlamente­t skulle til genvalg, at Rohde for alvor vågnede op og begyndte at røre på sig. Hans resultatli­ste fra ti år i Bruxelles er da også skuffende kort.

Rohdes eget politiske bagland, Frederiksb­erg, hilser springet velkommen. ’Det måtte jo komme,’ lyder det tørt fra hans politiske valgkreds. Seriøse Christians­borg-kilder rapportere­r, at Rohde laenge har pønset på at stifte et nyt midtsøgend­e parti med en slap indvandrer­politik. Rohde skulle have følere ude hos blandt andet Lars Løkke Rasmussen.

Jeg tror, at Rohdes politiske timeglas er ved at rinde ud. Hans trovaerdig­hed er banket helt i bund. Henrik Skov

Th. Dahls Vej

Esbjerg

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Jens Rohdes trovaerdig­hed er banket helt i bund, lyder det fra Henrik Skov.
FOTO: JENS DRESLING Jens Rohdes trovaerdig­hed er banket helt i bund, lyder det fra Henrik Skov.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark