Ekstra Bladet

Han gik amok med en økse

-

Den drabstilta­ltes bedste ven brugte ord som elskelig, omsorgsful­d og en kammerat med stort K, da han blev bedt om at beskrive den 56-årige mand.

De mødte hinanden i gymnasiet, er gudfaedre til hinandens børn, rejste sammen, holdt jul og fester sammen.

Men noget aendrede sig. I august 2011 bad den tiltaltes davaerende hustru vennen om at tage op til deres hus i Naerum, fordi nu tiltalte var oprevet over, at hun var gået fra ham.

Mens vennen var der, hentede den 56-årige en økse og begyndte at smadre løs på inventaret.

– Jeg bliver chokeret. Jeg har jo ikke set ham sådan før. Jeg tror ovenikøbet, at jeg begynder at råbe til ham for at komme i kontakt med ham, fortalte vennen i retten.

Det lykkedes ikke at nå ind til ham, og senere opfordrede vennen ham til at få hjaelp.

Han oplevede, at den nu tiltalte havde et problem med alkohol og i flere periode slet ikke drak, fordi han vidste, at det ikke var godt for ham.

Kom på fjendelist­e

Fra at vaere bedste ven endte han på en lang fjendelist­e, som den tiltalte har ført over folk, som han har haft uoverensst­emmelser med.

Han tror, at han stod på listen, fordi han havde kraevet, at vennen fik hjaelp, hvis deres relation skulle fortsaette.

– Og når det ikke var det, der foregik, måtte jeg traekke mig. Det var nok i forbindels­e med det, at han skrev til mig og slog hånden af mig som ven, forklarede han.

Jeg bliver chokeret. Jeg har jo ikke set ham sådan før

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Den tiltalte kom ind i huset ved at fjerne en rude. Han siger, at han bare ville tale med laegen, som han mødte kortvarigt under en indlaeggel­se.
FOTO: ANTHON UNGER Den tiltalte kom ind i huset ved at fjerne en rude. Han siger, at han bare ville tale med laegen, som han mødte kortvarigt under en indlaeggel­se.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark