Ekstra Bladet

MEGET BEDRE END FORVENTET

HÅBER DET HOLDER STIK: Kun ganske få vaccinered­e israelere er blevet syge

-

Israel er klart laengst i kapløbet om at få vaccineret sin befolkning først. Knap 30 procent af befolkning­en har modtaget første stik, mens omkring 14 procent er faerdigvac­cineret.

Derfor er det mod Israel, man kaster blikket, for at få en vurdering af, hvor godt vaccinerne virker. Og de foreløbige resultater for Pfizer-vaccinen ser gode ud, skriver New York Times.

Det israelske sundhedsmi­nisterium har fremlagt nye data, der viser, at ud af 428.000 personer, der har modtaget begge vaccinesti­k, er blot 63 af dem blevet smittet med coronaviru­s en uge efter. Det er blot 0,014 procent.

Langt mere effektiv

Samtidig viser data fra Maccabi, en af Israels fire selskaber, der udbyder sundhedsfo­rsikringer, at kun 20 personer ud af omkring 128.600 faerdigvac­cinerede blev smittet en uge efter det sidste stik svarende til 0,01 procent. De to forskellig­e indledende resultater er så gode, at der er mange tegn på, at vaccinen fra Pfizer og BioNTech endnu mere effektiv end de 95 procent, der er fremlagt fra producente­rne.

Det er dog for tidligt at konkludere for meget, da der ikke er foretaget sammenlign­ende studier mellem de faerdigvac­cinerede og ikke-vaccinered­e i Israel, som vaccineudv­iklerne eksempelvi­s har.

Resultater­ne er dog stadig de første pejlemaerk­er mod, hvordan effekten af vaccinen virkelig er efter to stik.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: JACK GUEZ/RITZAU SCANPIX ?? 428.000 israelere har allerede fået to stik med Pfizer/BioNTechs vaccine mod covid-19 – og de gravide er ingen undtagelse.
FOTO: RITZAU SCANPIX FOTO: JACK GUEZ/RITZAU SCANPIX 428.000 israelere har allerede fået to stik med Pfizer/BioNTechs vaccine mod covid-19 – og de gravide er ingen undtagelse.
 ??  ?? Israels premiermin­ister, Benjamin Netanyahu, blev selv vaccineret som den første.
Israels premiermin­ister, Benjamin Netanyahu, blev selv vaccineret som den første.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark