Ekstra Bladet

EGYPTENS 11 PLAGER

De danske spillere er venner med kokkene og naegter at tro, nogen bliver forgiftet med vilje

- Jan Kjeldtoft toft@eb.dk Jan Jensen jaj@eb.dk

KAIRO (Ekstra Bladet): Egypten venter i kvartfinal­en, og ingen kan vel vaere i tvivl om, at samtlige kokke på Cairo Marriott Hotel fra nu af bruger al energi på at fordaerve den mad, Nikolaj Jacobsens tropper indtager.

Brandalarm­en går sikkert flere gange på femte etage, og hvis der kommer en gevaldig haglbyge efterfulgt af en altfortaer­ende graeshoppe­svaerm, så skulle den vaere helt sikker. Egypten havde ti plager, og med ’The Cairo Quickstep’ er vi oppe på 11!

Slovenerne rejste hjem i en syndflod af eder, forbandels­er og beskyldnin­ger om forgiftet mad og efterlod kun tomme pizzabakke­r. Danskerne tager det helt roligt.

– Henrik Møllgaard! De egyptiske kokke vil med garanti fordaerve maden fra nu af!

– Ja, hvis man følger en slovensk tangegang. Nej, det tror jeg meget lidt på. Det ville jo kun give luft til alle mulige konspirati­onsteorier, hvis det rent faktisk skulle ske, at vi har fire nye, der laegger sig, og det viser sig, at vi pludselig har fem positive coronatest­s. Vaerterne kan kun vaere interesser­ede i, at VM går så smertefrit som muligt.

– Nå, men de sniger tilskuere ind i hallen. Hvordan har du det med det?

– Det synes jeg til gengaeld er noget pjat. Der skal selvfølgel­ig vaere orden på tingene, men vi har jo alle set billederne, og der sidder helt sikkert fans til

Egyptens kampe. De sidder jo i kamptrøjer.

Niklas Landin er også helt rolig:

– Vi er faktisk blevet utrolig gode venner med vores kokkeperso­nale Det er de samme, der er der hver gang, og jeg kan virkelig ikke tro, de kunne finde på at gøre noget med vores mad. Jeg vaelger at tro det bedste.

– Du mener, det er hysterisk at tro på slovenerne?

– Ja, det tror jeg. Køkkenet skal lave mad til forholdsvi­s mange, og de laver så store portioner, at de sgu ikke ved, om den sending går til Egypten eller os. Egypterne spiser to rum til venstre for os fra en anden buffet – men det er samme udvalg af mad. Jeg taenker, det er svaert at ramme.

– Hvad synes du om, at de sniger tilskuere ind?

– Der er tilskuere, der er mediefolk, og der står 100 securityfo­lk og kigger op i en vaeg. Der er jo folk i hallen, men jeg går ud fra, de stadig er i boblen, og så rører det mig ikke. Nikolaj Øris:

– Jeg har svaert ved at forstå, hvis nogen skulle gå direkte efter at madforgift­e nogen.

– I kommer nok til at opleve mange officials i hallen?

– Jeg har set mange sjove afstemning­er på nettet om hvor mange mennesker, folk tror, der kommer til kampen. Han kan meget, den kaere doktor, men jeg tvivler på, han får mennesker i hallen. Nikolaj Jacobsen: – Konspirati­onsteorier gider jeg ikke gå ind i. Egypten har behandlet os godt. De har forsøgt at gøre det så godt, de nu kunne. De har hjulpet os med de ting, vi har ønsket.

– Det her er noget, som sker for rigtig mange europaeere, der tager til Egypten. Og selvom vi har taget alle forholdsre­gler med at børste taender i flaskevand og ikke spise salat og frugt, der er skyllet, er det åbenbart svaert helt at undgå.

– Bliver du overrasket, hvis der pludselig er tilskuere eller rigtig mange officials i hallen?

Det her er noget, som sker for rigtig mange europaeere, der tager til Egypten

Han kan meget, den kaere doktor, men jeg tvivler på, han får mennesker i hallen

– Nej, det gør jeg ikke. Vi ved godt, der kan komme forskellig­e ting. Vi har aftalt at tage det i stiv arm. Det der sker uden for banen, lader vi vaere der. Det må andre koncentrer­e sig om.

– Vi fokuserer på det, vi skal gøre inde på banen.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Ingen quickstep, tak
Jacob Holm og resten af den danske ’B-kaede’ ydmygede kroaterne. Nu gaelder det vaertsnati­onen i aften, og den kamp skal helst afgøres på banen og ikke på toilettet.
FOTO: RITZAU SCANPIX Ingen quickstep, tak Jacob Holm og resten af den danske ’B-kaede’ ydmygede kroaterne. Nu gaelder det vaertsnati­onen i aften, og den kamp skal helst afgøres på banen og ikke på toilettet.
 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Landstraen­er Jacobsen vil ikke gå ind i nogen konspirati­onsteorier. Han mener, egypterne har behandlet det danske hold godt.
FOTO: RITZAU SCANPIX Landstraen­er Jacobsen vil ikke gå ind i nogen konspirati­onsteorier. Han mener, egypterne har behandlet det danske hold godt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark