Ekstra Bladet

Egypter i Esbjerg med vanvittigt skud

-

Yehia Elderaa kom til RibeEsbjer­g som 21-årig knaegt med en hammer af en højrehånd, masser af mod på håndbold og studier – og anede intet om, hvordan man køber ind, laver mad og vasker op.

– Jeg bor alene nu, så der er mange udfordring­er. Jeg er vaek fra min familie og mine venner og skal lave mad, vaske op og en masse andet for første gang, så det er spaendende og udfordrend­e, sagde han dengang til TV2.

Et år senere var det slut. Egyptiske regler tvang bomberen hjem til Kairo, hvor han i Zamalek og på landsholde­t har forløst potentiale­t.

Er blevet bedre

Jacob Holm spillede sammen med den nu 25-årige egypter.

– Han er en rigtig god fyr, der talte fuldstaend­ig perfekt engelsk. Der var nogle kulturfors­kelle i håndbold, og der var også nogle ting, Yehia lige skulle laere omkring livet i Europa. Jeg tror, at hvis man havde vaeret bedre til integratio­n dengang, så kunne det sagtens vaere gået ham bedre i dansk håndbold

– Han var skadet noget af tiden. Det var ikke det bedste ophold, han havde, men han viste til traening og i enkelte kampe, hvad han kunne.

– Alle kan under dette VM se, at han kun er blevet bedre, siger Jacob Holm, der har fået hilst på den tidligere makker.

Niklas Landin prøvede ved VM 2019 kraefter med Elderaas missiler i en kamp, Danmark vandt med noget besvaer.

– Han er jo deres store stjerne, og han skyder vanvittigt hårdt. Vi mødte Zamalek til Super Globe forrige år med Kiel, og da var han jo fyr og flamme – ikke som vi så ham i Danmark.

Skyder hårdt

Henrik Møllgaard spillede med Aalborg mod Elderaa dengang.

– Han skyder stadig sindssygt hårdt. Der er kommet bedre niveau på ham, for han var meget ensidig i Ribe, og han lykkedes vel ikke sådan rigtig. Det så ikke så godt ud i kampene dengang, det er langt bedre her, hvor han bare får moset nogle mål ind og spiller fint. Så han er en af dem, vi for alvor skal have styr på, siger forsvarsge­neralen.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Yehia Elderaa sender et skud afsted mod Chile.
FOTO: RITZAU SCANPIX Yehia Elderaa sender et skud afsted mod Chile.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark