Ekstra Bladet

BEDRE END 2019

LANDSTRAEN­ER NIKOLAJ JACOBSEN OM DET DANSKE VM-HOLD:

-

DER ER STADIG maveproble­mer i den danske lejr i Kairo, og der er selvfølgel­ig et voldsomt irritation­s- og usikkerhed­smoment inden dagens kvartfinal­e mod vaerterne fra Egypten. Først corona og siden diarré har fyldt meget, men det har heldigvis ikke påvirket spillet på banen.

PÅ INTET tidspunkt i den godt to uger lange kampagne i Nordafrika har Nikolaj Jacobsen kunnet stille med sine 16 favoritter, men det kan han forhåbentl­ig mod Egypten. Og så skal vi nok få set løjer. Selv mener landstraen­eren, at det hold, han har med til Kairo, spiller bedre håndbold end guldholdet fra 2019. Jeg er tilbøjelig til at give ham ret.

DER ER i hvert fald flere spillere, der byder ind. Danmark tog til Egypten uden de skadede Rasmus Lauge, Henrik Toft og Lasse Møller. Det var umiddelbar­t en klar svaekkelse. Men i deres fravaer har vi i stedet set Mathias Gidsel, Jacob Holm, Simon Hald, Magnus Saugstrup, Lasse Andersson og senest Emil Jakobsen indtage scenen. Fremtiden ser lys ud for dansk herrehåndb­old.

MEN NU skal arbejdet gøres faerdigt i Kairo. Landsholde­t har boblet af spillelyst, og efter seks sikre sejre på stribe er selvtillid­en stor. Egypten har kaempet anderledes hårdt for at nå frem til kvartfinal­en. Undervejs tabte VM-vaerterne til Sverige, og det var med det yderste af neglene, at pladsen i kvartfinal­en blev sikret med den uafgjorte kamp mod et sygdomssva­ekket hold fra Slovenien.

DET ER to vidt forskellig­e stilarter, der tørner sammen. Egypten er et fysisk staerkt hold. Det er nogle ordentlige klepperter. Det ser jeg hver dag, for jeg bor på samme gang som det egyptiske landshold på hotel Marriott, som er placeret på en ø i Nilen.

MEN DET er også nogle tunge drenge. De søger hele tiden mand-mand-dueller i et forsøg på at skabe overtal. De stoler voldsomt på deres fysik. Kan Danmark få bremset isaer deres anden bølge kontra, hvor tre 100 kilodrenge kommer tonsende op ad banen, er meget vundet. For bliver Egypten tvunget til at spille etableret angreb, er de til at have med at gøre. Fordi det går så langsomt.

DANMARK slår Egypten på fart og opfindsomh­ed. Det er min sikre overbevisn­ing. Vi så mod Kroatien, hvor konsekvent og kynisk det danske landshold udnyttede enhver kontramuli­ghed. Her kan egypterne slet ikke vaere med. Hver gang de ikke passer godt nok på bolden, ligger den hurtigt i deres eget net.

OG NÅR Danmark spiller etableret angreb med typer som Mikkel Hansen, Mads Mensah, Mathias Gidsel og Jacob Holm, går det altså lynende hurtigt. Og der har vaeret så mange kreative indslag turneringe­n igennem, at det er meget svaert at laese det danske hold.

NIKOLAJ JACOBSEN har flere opstilling­smulighede­r i begge ender af banen. Vi så mod de rapfodede spillere fra Japan, at de lidt tunge danske midterfors­varere blev kørt rundtossed­e. Så satte Jacobsen da bare to lidt mindre og hurtigere midterfors­varere ind, og så var den potte ude.

OG DA Kroatien begyndte at daekke 5:1 i mandagens kamp, beordrede landstraen­eren en bagspiller ind som en ekstra streg, og så blev der scoret derfra. Enkelt og genialt. Indtil videre har Danmark fundet løsninger mod corona, diarré og seks forskellig­e modstander­e på vej mod det endelige forsvar af VM-guldet. Hvis holdet møder usvaekket frem til kampen mod Egypten, bliver der taget et nyt, stort skridt.

 ??  ??
 ??  ?? Jan Jensen
Jan Jensen
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark