Ekstra Bladet

TRAELS MEDDEN KRITIK

STØTTER STADIG PIA: Formanden for Dansk Svømmeunio­n foortryder ikke støtten til fyret direktørs internatio­nale toppost

-

En hel del øjenbryn røg til vejrs under badehaette­rne, da Ekstra Bladet 11. november kunne afsløre, at den fyrede direktør Pia Holmen var blevet valgt til posten som vicepraesi­dent i LEN.

Det var nemlig sket med Dansk Svømmeunio­ns klare opbakning til hendes kandidatur, og kort efter rejste et kor af kritiske røster sig.

– Der er ingen tvivl om, at der var mange reaktioner, og det var traels, erkender unionens formand, Lars Jørgensen, i dag.

Vil have indflydels­e

Det betyder dog ikke, at han på nogen måde fortryder opbakninge­n til Holmen.

– Nej, vi føler jo stadig, at det var den rigtige beslutning, vi tog. Vi har en målsaetnin­g om, at vi vil have indflydels­e og vaere med til at påvirke det internatio­nale arbejde. Den har vi haft i mange år som en del af vores politiske program, så på den måde er det helt på linje med det.

– Jeg kan dog godt fortryde, at vi ikke var mere proaktive i vores kommunikat­ion omkring det.

– Hvordan?

– Vi kunne noget før have meldt ud, hvad der var forløbet. Hvorfor Pia genopstill­ede og fortsatte det arbejde, hun har varetaget i en årraekke i LEN som frivillig.

– Og I har fortsat tillid til, at hun repraesent­erer jeres vaerdier på bedste måde i den sammenhaen­g?

– Det har vi, siger Lars Jørgensen.

Pia Holmen har ifølge LEN’s hjemmeside siddet i bestyrelse­n siden 2016, og hun beskrives som ’nuvaerende ansvarlig for internatio­nale anliggende­r’ for Dansk Svømmeunio­n.

Pia Holmen ønsker ikke at udtale sig, og det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at komme igennem til LEN’s hovedkvart­er i Nyon i Schweiz.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Ekstremt skuffet
Danmarks mest vindende svømmer, Jeanette Ottesen, kritisered­e i Ekstra Bladet mandag, at Pia Holmen både fik et gyldent håndtryk og en dyr afskedsrec­eption.
FOTO: JENS DRESLING Ekstremt skuffet Danmarks mest vindende svømmer, Jeanette Ottesen, kritisered­e i Ekstra Bladet mandag, at Pia Holmen både fik et gyldent håndtryk og en dyr afskedsrec­eption.
 ?? PRIVATFOTO ?? Her er Pia Holmen praesenter­et på Det Europaeisk­e Svømmeforb­unds (LEN) hjemmeside.
PRIVATFOTO Her er Pia Holmen praesenter­et på Det Europaeisk­e Svømmeforb­unds (LEN) hjemmeside.
 ?? FOTO: DANSK SVØMMEUNIO­N ?? Dansk Svømmeunio­ns formand, Lars Jørgensen, har stadig tillid til Pia Holmen.
FOTO: DANSK SVØMMEUNIO­N Dansk Svømmeunio­ns formand, Lars Jørgensen, har stadig tillid til Pia Holmen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark