Ekstra Bladet

VIDUNDERLI­GT

– MEN NIVEAUET SKAL LØFTES

-

SÅ KOM vi hele registret igennem. En gyser af rang i Kairo, hvor de forsvarend­e verdensmes­tre spillede den hidtil dårligste kamp ved slutrunden. Danmark blev sat alvorligt på prøve af et egyptisk landshold, som spillede naermest over evne. Det tvang Danmark helt ud i ekstremern­e, herunder to omkampe og straffekas­t, men vi fik da bevis for, hvor meget moral der i den danske trup, som flere gange var på vej til lufthavnen.

NIKLAS LANDIN, som ikke tog noget i begyndelse­n af kampen, hentede pludselig klasseredn­inger frem. Mathias Gidsel, som lignede en ung dreng ved siden af de egyptiske klepperter, tog et voldsomt ansvar på sine 21-årige skuldre, da Mikkel Hansen fejlede voldsomt, og var ved at smide det hele på gulvet. Gidsel var iskold, men han var ikke alene.

NU ER Nikolaj Jakobsens udvalgte klar til semifinale­n i morgen mod Spanien, og nu kan det blive til hvad som helst. Vi tager gerne guldet igen, men det kraever, at niveauet bliver løftet gevaldigt, og at spillet ikke bliver så langsomt, som det blev i perioder mod Egypten.

DANMARK åbnede her med et sløvt angrebsspi­l med mange afbraender­e og tekniske fejl. Seks missede skud inden for de første 12 minutter, var lige i overkanten, og det gav Egypten faerten af, at de for alvor kunne udfordre de forsvarend­e verdensmes­tre. Det var isaer Mikkel Hansen, der lige skulle i gang efter flere dage med maveproble­mer.

MED EFTERHÅNDE­N kom der mere kul på den danske angrebsmas­kine, og så snart boldomgang­en blev hurtigere, kom det egyptiske forsvar i problemer. Det gav god plads på stregen til Magnus Saugstrup, der ret hurtigt i kampen afløste Simon Hald, som isaer havde forsvarspr­oblemer.

DET KAN man ikke sige om Magnus Saugstrup,

der dannede en staerk fireblok med Henrik Møllgaard, Magnus Landin og ikke mindst Lasse Andersson, som bare bliver bedre og bedre i den danske defensiv. Desvaerre fik Niklas Landin ikke fat i ret meget i målet før pausen. Han nåede blot en enkelt redning, inden han byttede med Kevin Møller, der havde lidt større succes.

DET VAR tydeligt, at danskerne gerne ville løbe med egypterne, der ikke har noget voldsomt imponerend­e returløb. Det fik vi set beviser på, da Kevin Møller havde et par redninger, og når det danske forsvar elegant fiskede bolde. Så blev Egypten øjeblikkel­igt straffet.

OGSÅ I den fase viste Lasse Andersson, hvor stor vaerdi han efterhånde­n har for holdet. Han har stort overblik, når han kommer i andenbølge­n i kontrafase­n, og isaer en aflevering bag over sit eget hoved til en fri Saugstrup på stregen, var en lille genialitet.

MEN DANMARK fik aldrig rystet egypterne af. Der blev ellers slået et fint hul på tre mål lige inden pausen, men en ny stribe tekniske fejl, igen med en uheldig Mikkel Hansen i en kedelig hovedrolle, gjorde, at egypterne atter fik kontakt. Igen ved 25-23 var det muligt for alvor at tage kontrol over kampen. Men ak. Nye fejl gav Egypten nyt håb, og de skal da også roses for aldrig at slå op i banen. De kaempede virkeligt for nationen.

Vi fik bevis for, hvor meget moral der i den danske trup, som flere gange var på vej til lufthavnen

OG NU BLEV det Danmark, der sled for at finde løsninger. Nikolaj Jacobsen forsøgte med syv mod seks, men det gik alt for langsomt, og der blev spillet for taet på forsvaret. Det gav egypterne mulighed for at bryde, og det gjorde de da også flere gange.

KAMPEN gik i både forlaenget spilletid og straffekas­t. Så handler det blot om at have de koldeste hjerner og en målmand som Landin, der fik vist, hvorfor han regnes som verdens bedste på posten.

Tak til en anden veteran, Lasse Svan, som scorede på det sidste straffekas­t. Det reddede aftenen for Mikkel Hansen, som var ved at tabe det hele med sit unødvendig­e røde kort, og hele håndbold-Danmark.