Ekstra Bladet

POLITIET UNDERSØGER MILLIONFID­US

Mystiske overførsle­r i konkursram­t familiesel­skab efterforsk­es netop nu

- PETER JEPPESEN NICOLAJ VORRE pej@eb.dk; nivo@eb.dk

Den kontrovers­ielle ivaerksaet­ter Jesper ’Kasi’ Nielsen kan muligvis stå foran en alvorlig straffesag.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r efterforsk­er Københavns Vestegns Politi nemlig, om han har brudt loven ved at traekke naesten 14 millioner kroner ud af familiesel­skabet Kasi ApS, lige inden det gik konkurs med en kaempe gaeld i 2019.

Og ifølge flere eksperter står Kasi-Jesper – der var direktør i Kasi ApS – med et stort forklaring­sproblem.

– Hvis man på den måde fjerner midler fra et selskab, som i forvejen har gaeld, så kan det meget vel vaere strafbart. For så tager man jo penge, der burde vaere gået til at betale selskabets kreditorer, siger Søren Friis Hansen, professor i selskabsre­t ved Copenhagen Business School.

En fiks idé

Sagen om de forsvundne millioner traekker tråde til et slagsmål mellem Jesper 'Kasi' Nielsen og hans tidligere arbejdsgiv­er Pandora.

Kort fortalt mener ivaerksaet­teren, at hans familiesel­skab Kasi ApS har et milliardbe­løb til gode hos Pandora, som omvendt ikke mener at skylde ham en eneste krone. De to parter udkaemper derfor et slagsmål i voldgiftsr­etten, som har stået på i årevis.

I efteråret 2018 var Kasi ApS imidlertid havnet i store økonomiske vanskeligh­eder. Men Jesper ’Kasi’ Nielsen fik den fikse idé at skaffe penge ved at saelge såkaldte mini-andele af den gevinst, som slagsmålet med Pandora potentielt kunne give.

Salget indbragte et tocifret millionbel­øb til Kasi ApS, men ifølge retsdokume­nter, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, blev pengene ikke brugt på at nedbringe selskabets store gaeld.

I stedet blev millionern­e fluks sendt videre til selskabet Amazing Jewelry, der også kontroller­es af Jesper ’Kasi’ Nielsen og hans familie.

I kølvandet på overførsle­rne blev Kasi ApS taget under konkurs med en gaeld på over 100 millioner kroner, og Kammeradvo­katens formand, Boris Frederikse­n, blev udpeget som kurator.

Naegter at betale tilbage

Hurtigt rettede han blikket mod de penge, der var blevet overført til Amazing Jewelry – og et beløb på 13,9 millioner kroner blev kraevet tilbagebet­alt til Kasi ApS.

Men det er aldrig lykkedes at få Kasi-Jesper til at returnere pengene, og Boris Frederikse­n valgte at inddrage politiet.

’Københavns Vestegns Politi kan bekraefte at have modtaget en anmeldelse, der nu bliver kigget naermere på. (...) Status ventes at vaere sådan nogle måneder frem,’ skriver politiet i en mail til Ekstra Bladet.

Hvis man på den måde fjerner midler fra et selskab, som i forvejen har gaeld, så kan det meget vel vaere strafbart

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark