Ekstra Bladet

Risikerer konkurskar­antaene

-

Det er ikke kun en mulig politisag, som haenger over hovedet på Jesper ’Kasi’ Nielsen.

For både den farverige ivaerksaet­ter, hans søster, Annette Laustrup Nielsen, og moderen, Dorthe Nielsen – der sammen udgjorde ledelsen i konkursram­te Kasi ApS – risikerer at få konkurskar­antaene.

Ifølge kurator i Kasi ApS advokat Boris Frederikse­n har de tre nemlig svigtet deres ledelsesan­svar så groft, at de ikke laengere skal have lov til at stå i spidsen for en virksomhed.

’Selskabets konkurs kan ikke henføres til ydre omstaendig­heder, men skyldes alene den af selskabets ledelse udviste adfaerd,’ skriver Boris Frederikse­n til Sø- og Handelsret­ten i et dokument, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

En raekke grunde

Retten har endnu ikke besluttet, om de tre familiemed­lemmer skal have karantaene. Der er en raekke grunde til, at kurator Boris Frederikse­n mener, at Kasi-Jesper og co. skal idømmes konkurskar­antaene.

En af dem drejer sig om, at Kasi ApS i oktober 2016 pludselig fik overført et beløb på 8,8 millioner kroner fra Skattestyr­elsen.

De fandt hurtigt ud af, at overførsle­n var en fejl, og kraevede derfor pengene tilbage.

Men millionern­e var allerede sendt videre til andre af familiens selskaber.

Aldrig vendt retur

Og de mange millioner er – ifølge dokumenter fra Kammeradvo­katen – aldrig vendt tilbage til Skattestyr­elsen.

’Selskabets ledelses undladelse af at forsøge at tilbagefør­e midlerne til Skatteforv­altningen efter påkrav herom, anses som groft uforsvarli­gt,’ skriver Boris Frederikse­n i den forbindels­e til Sø- og Handelsret­ten.

Herudover var det ifølge advokaten et problem, at Kasi ApS i efteråret 2018 begyndte at saelge mini-andele af selskabets potentiell­e gevinst af retstviste­n mod Pandora.

For ifølge Boris Frederikse­n var ledelsen i Kasi ApS forpligtet til at søge accept til salget hos selskabets største kreditor, men kreditoren blev angiveligt aldrig spurgt.

Straks videre

Da pengene fra salget af de såkaldte mini-andele så var kommet i kassen, blev de straks sendt videre til familiens selskab Amazing Jewelry – som vel at maerke ikke har returneret dem.

Og det møder ligeledes kritik fra Boris Frederikse­n.

’At selskabets ledelse har bragt økonomiske midler tilhørende Kasi ApS i kreditorly i Amazing Jewelry ved at overføre de modtagne beløb fra salget af andele, må i sig selv anses for at udgøre groft uforsvarli­g forretning­sførelse,’ skriver kuratoren til Sø- og Handelsret­ten.

Det har ikke vaeret muligt at få en kommentar fra advokat Jackie Phillip, som repraesent­erer familien Nielsen i sagen om konkurskar­antaene. pej og nivo

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ?? Det er Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katen, som har bedt politiet se naermere på konkursen i Kasi ApS.
FOTO: STINE TIDSVILDE Det er Boris Frederikse­n fra Kammeradvo­katen, som har bedt politiet se naermere på konkursen i Kasi ApS.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark