Ekstra Bladet

RIFLER FUNDET I SKOVEN

FULDT HUS ❘ □FT□RLADT VÅB□NSKAB

- METTE PEDERSEN mepe@eb.dk

33-årige Morten Aagaard fra Helsinge gjorde i mandags et usaedvanli­gt fund i Nystrup Skov ved Slangerup. Her fandt han tre rifler og et gevaer i et opbrudt våbenskab i skovbunden i naerheden af en kommende shelterpla­ds.

– Jeg blev noget overrasket. Jeg havde set våbenskabe­t ligge og flyde allerede tilbage i december. Nu besluttede jeg at tage det med som affald, og så opdagede jeg de her våben.

– Taenk hvis de var blevet fundet af en eller anden tosse, der så havde brugt dem, siger Morten Aagaard til Ekstra Bladet, der dog tilføjer, at der ikke var nogen ammunition i skabet.

Åndssvag prioriteri­ng

Han er selv jaeger og vurderer, at både rifler og gevaeret så ud til at vaere fuldt funktionsd­ygtige. Han fortaeller, at der er tale om to Blaser R8, en tjekkisk riffel 308 og et Beretta haglgevaer.

Morten Aagaard tog det hele med hjem og ringede så til politiet ved frokosttid for at få dem til at hente våbnene. Her blev han igen overrasket.

– Det var åbenbart ikke noget, de prioritere­de saerlig højt, lyder det fra den 33årige, som fortaeller, at han i første omgang fik at vide af Nordsjaell­ands Politi, at han ville blive ringet op inden for et kvarter. Det skete dog ikke, så mere end en time senere ringede han selv tilbage.

Taenk hvis de var blevet fundet af en eller anden tosse, der så havde brugt dem

– Jeg sagde, at jeg skulle på arbejde, og så fortalte jeg, de kunne hente våbnene ude på mit vaerksted, men der kom ingen. Jeg forstår ikke, at de ikke reagerer hurtigere. Jeg synes, det er en helt åndssvag prioriteri­ng.

Våbnene blev ifølge politiets døgnrappor­t hentet klokken 22.25.

Politiet: Det er beklagelig­t

Hos Nordsjaell­ands Politi beklager politikomm­issaer Ole Hestbaek, at Morten Aagaard ikke blev ringet op som aftalt, da han i første omgang kontaktede politiet:

– Det, der er aergerligt, er, at der ikke er blevet lavet en praecis aftale, da han ringer til os klokken 12. Jeg kan se, at der er blevet reageret på anmeldelse­n, men ingen har ringet til ham, og det er beklagelig­t.

– Han har jo gjort os en tjeneste ved at tage våbnene med hjem og ringe til os.

Ole Hestbaek oplyser også, at det er normal procedure, at politiet gerne vil have, at folk er hjemme, når de kommer ud til dem.

Morten Aagaard siger dog omvendt, at der ikke blev lavet nogen aftale om, at de først skulle hente våbene, når han kom hjem.

 ?? PRIVATFOTO ?? Helt vildt
Morten Aagaard havde rigeligt med tid til at tage dette billede af våbnene, inden de blev hentet af politiet.
PRIVATFOTO Helt vildt Morten Aagaard havde rigeligt med tid til at tage dette billede af våbnene, inden de blev hentet af politiet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark