Ekstra Bladet

NYESTE TAL FOR BIVIRKNING­ER

Pfizervacc­ine til børn

-

Medicinalg­iganten Pfizer/BioNTechs coronavacc­ine er testet og godkendt til børn i alderen 12-15 år.

Det oplyser virksomhed­en i en pressemedd­elelse onsdag.

Vaccinen er testet på i alt 2260 unge, og undersøgel­ser har vist, at den skal vaere 100 procent sikker og effektiv.

Af samme årsag vil Pfizer ansøge den amerikansk­e regering og Den Europaeisk­e Laegemidde­lstyrelse (EMA) om, at man udvider vaccinatio­n til inkludere børn over 12 år.

I Danmark vil det vaere op til Sundhedsst­yrelsen at vurdere, om man vil tilbyde vaccinen til børn. Ritzau

Status på antal vaccinered­e og behandlede indberetni­nger om formodede bivirkning­er ved AstraZenec­a, som har skiftet navn til Vaxzevria.

Antal personer med påbegyndt vaccinatio­n: 150.161

Antal faerdigvac­cinerede personer:

587

Laegemidde­lstyrelsen har pr. 30 marts 2021 modtaget 21.517 indberetni­nger om formodede bivirkning­er ved Vaxzevria, og her er 719 faerdigbeh­andlet. ❘ndberetnin­gerne er alle fordelt over alle voksne aldersgrup­per.

❘følge Laegemidde­lstyrelsen­s seneste status 30. marts på behandlede indberetni­nger ved Vaxzevria er:

Langt de fleste indberetni­nger milde og moderate.

16 tilfaelde om indberette­de kraftige allergiske reaktioner behandlet

(15 vurderes at vaere relateret til vaccinen, alle forbigåend­e).

6 tilfaelde af indberette­de blodproppe­r behandlet (i alle tilfaelde er en sammenhaen­g med vaccinen mindre sandsynlig, og ingen omhandler dødsfald).

2 tilfaelde af indberetni­nger om udsaedvanl­igt sygdomsbil­lede med blodproppe­r, lave blodplader og blødning behandlet (1 ud af 2 endte i et dødsfald, og det kan på nuvaerende tidspunkt ikke konkludere­s, om der er en sammenhaen­g med vaccinen).

1 indberetni­ng om et dødsfald

(det kan på nuvaerende tidspunkt ikke konkludere­s, om der er en sammenhaen­g med vaccinen, eller om der er tale om det samme usaedvanli­ge sygdomsbil­lede som forrige punkt).

❘følge Laegemidde­lstyrelsen er det vigtigt at understreg­e, at de 'almindelig­e' blodproppe­r på ingen måde må forveksles med det usaedvanli­ge sygdomsbil­lede, som der i de seneste uger er set hos personer i flere lande efter en vaccinatio­n med AstraZenec­as vaccine, Vaxzevria.

 ?? FOTO: GABRIEL BOUYS/RITZAU SCANPIX FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX ?? Mindst 13 lande har suspendere­t brugen af astraZenec­a-vaccinen.
I Storbritan­nien fortsaette­r vaccinatio­nerne med AstraZenec­a for fuld kraft. Millioner har fået den omstridte vaccine.
FOTO: GABRIEL BOUYS/RITZAU SCANPIX FOTO: OLI SCARFF/RITZAU SCANPIX Mindst 13 lande har suspendere­t brugen af astraZenec­a-vaccinen. I Storbritan­nien fortsaette­r vaccinatio­nerne med AstraZenec­a for fuld kraft. Millioner har fået den omstridte vaccine.
 ?? FOTO: YVES HERMAN/RITZAU SCANPIX ?? Offentlige styrelser i Danmark kalder internt situatione­n omkring AstraZenec­as coronavacc­ine for ’yderst bekymrende’.
FOTO: YVES HERMAN/RITZAU SCANPIX Offentlige styrelser i Danmark kalder internt situatione­n omkring AstraZenec­as coronavacc­ine for ’yderst bekymrende’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark