Ekstra Bladet

Vanvidsbil­ist i faengsel

En 30-årig mand har modtaget en dom på ti måneders faengsel efter sin uforsvarli­ge kørsel nytårsnat

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Det kostede en 30-årig mand ti måneders faengsel og en ubetinget frakendels­e af kørekortet i seks år, at han nytårsnat kørte vanvittigt gennem Københavns indre by i forsøget på at slippe vaek fra politiet.

Han kørte i sin mors bil efter en nytårsfest, men promillen var ikke voldsom; to timer efter kørslen blev den målt til 0,63 promille.

Den 30-årige kunne ikke forklare, hvorfor han gennem ti minutter raesede gennem gaderne, så både fodgaenger­e og politifolk måtte springe for livet, andet end at han gik i panik, da politiet satte efter ham, og at han var bange og bare ville hjem.

Manden, der er under uddannelse som kok, havde siddet varetaegts­faengslet siden nytårsdag, og han modtog dommen. Han blev løsladt til senere afsoning af resten af straffen.

Frifundet i et forhold om fare

Den 30-årige var tiltalt for blandt andet at have forvoldt naerliggen­de fare for tre fodgaenger­es og tre politibetj­entes liv under biljagten, men han blev frifundet for det ene forhold, hvor en ukendt fodgaenger skulle vaere sprunget til siden for ikke at blive påkørt af den 30-årige på fortovet i Øster Farimagsga­de.

Biljagten varede i ti minutter til klokken 05.00 nytårsmorg­en. Han havde meget svaert ved at huske episoderne og naegtede sig derfor skyldig. Han blev dømt hovedsagel­ig på baggrund af vidneforkl­aringer fra de betjente, der deltog i biljagten.

Staerkt shot

I retten gentog han sin forklaring fra grundlovsf­orhøret, at han inden kørslen havde drukket et shot af den meget staerke spiritus absint, der holder en styrke på 80-90 procent. Biljagten begyndte i indre by ved H.C. Andersens Boulevard og fortsatte til Trianglen på Østerbro, hvor den 30-årige kørte galt, da politiet torpedered­e bilen.

I Sølvgade affyrede en betjent varselssku­d, da den 30-årige ifølge tiltalen accelerere­de kraftigt frem mod en patruljebi­l, der var sat på tvaers for at stoppe ham. Den ene betjent stod ved siden af bilen og måtte springe ind bag fordøren for at undgå at blive ramt.

Forinden havde en patruljevo­gn forsøgt at spaerre vejen for bilisten i krydset ved Hambrosgad­e og Otto Mønsteds Plads, men han kørte direkte mod patruljevo­gnen med 60-70 km/t., så patruljen måtte undvige mod højre for at undgå en påkørsel.

Den vilde jagt fortsatte gennem København, og i krydset mellem Nørre Farimagsga­de og H.C. Andersens Boulevard måtte to kvindelige fodgaenger­e springe for livet, da bilen i høj fart kørte over for rødt.

 ?? LAESERFOTO ?? Den ti minutter lange eftersaett­else endte på Trianglen, Østerbro, efter at politiet i Sølvgade havde affyret varselssku­d. Den 30-årige siger, at han gik i panik.
LAESERFOTO Den ti minutter lange eftersaett­else endte på Trianglen, Østerbro, efter at politiet i Sølvgade havde affyret varselssku­d. Den 30-årige siger, at han gik i panik.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark