Ekstra Bladet

30 retssager er blevet udsat

-

Corona-skandalen hos Nordsjaell­ands Politi, hvor cirka 30 medarbejde­re blev smittet i marts efter private fester, har nu ført til, at 30 retssager er udsat, fordi anklagere er blevet smittet.

Det er tre gange så mange retssager, som politidire­ktør Jens Christian Bülow hidtil har oplyst. Det fremgår af en aktindsigt, som Ritzaus Bureau har fået.

Ud fra journalnum­rene i aktindsigt­en over udsatte retssager kan ses, at der er en raekke alvorlige sager iblandt. 17 af de udsatte er straffesag­er, resten drejer sig om faerdsel, spritkørse­l og to mindre narkosager.

Men der er også en udsat sag om voldtaegt, to sager om grov vold, to om simpel vold og en sag om uagtsomt manddrab ved en trafikulyk­ke.

Også en raekke sager om berigelses­kriminalit­et er udsat. Det drejer sig om et par sager om indbrud, en sag om groft haeleri, et par sager om bedrageri og en sag om skyldnersv­ig.

11 dage aflyst i retten

Nordsjaell­ands Politi oplyser, at de 30 sager sammenlagt udgør 11 hele retsdage, som der nu skal findes nye datoer til i retternes kalendere.

Coronasmit­ten spredte sig blandt politiets ansatte tidligere i marts, og det viste sig, at to sociale arrangemen­ter spillede en central rolle. Det var private arrangemen­ter – ikke arbejdsrel­aterede – men flere medarbejde­re fra blandt andet politi og anklagemyn­dighed deltog.

Udbruddet førte til en lukning af ekspeditio­nen på politiets Station Syd i Gentofte. Ekspeditio­nen på Station Syd er fortsat lukket.

Nordsjaell­ands Politi oplyser til Ritzau, at cirka 30 medarbejde­re har vaeret smittet i løbet af marts, men at tendensen til smittespre­dning blandt kredsens medarbejde­re er faldende. ritzau + js

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Politifolk og anklagere lagde sig syge efter to festlige sammenkoms­ter, hvor cirka 30 blev smittet med corona hos Nordsjaell­ands Politi.
FOTO: JAN SOMMER Politifolk og anklagere lagde sig syge efter to festlige sammenkoms­ter, hvor cirka 30 blev smittet med corona hos Nordsjaell­ands Politi.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark