Ekstra Bladet

’JEG HAR BRUG

Forberedt Agger har i flere år Køge-traener Daniel Den kommende HB

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Når Daniel Agger saetter sig noget for, bliver det som regel sådan.

Derfor kom det heller ikke som en overraskel­se for familien Agger, da den tidligere Liverpool-stjerne fortalte, at nu skulle de hjem til Danmark, for han skulle vaere traener i HB Køge.

Siden karrierest­oppet i Brøndby i 2016 har Daniel Agger boet med familien i det sydlige Spanien.

Der har de det godt, men for Daniel Agger trak kunstgraes­set i Køge mere end solen i Sydspanien.

Der kan han få det kick, som han har manglet siden karrieren – for at bruge hans egne ord – stoppede nogle år for tidligt.

Familiebes­lutning

– Det er en stor beslutning, men det er også en familiebes­lutning. Heldigvis kender de mig også godt nok til, at når jeg vil noget, så mener jeg det. Det er ikke bare noget for sjov.

– De har også set mig arbejde benhårdt på det de seneste år. De har godt vidst, at det kom. Det handlede bare om timing, siger Daniel Agger til Ekstra Bladet.

Han har fået en treårig aftale med 1. divisionsk­lubben.

Så fra sommer bliver hverdagen helt anderledes for både den tidligere landsholds­anfører og hans kone, Sofie, og deres tre drenge, Jamie (11), Mason (8) og Billy (2).

– Vi har det godt, hvor vi er. Men vi har også boet i Danmark før og er som familie klar til en ny udfordring, og jeg er klar til at traede ind på denne her scene igen.

– Det ved de godt, og det har de også kunnet maerke, siger den 36-årige kommende HB Køge-traener.

Har forberedt sig

Han har de seneste år har forberedt sig på, at dagen, hvor han blev traener, ville komme.

Han nød den første helt uden fodbold.

Det var godt for ham. Men hurtigt fandt han også ud af, at han savnede fodbolden, og der startede tanken om at blive traener.

– Det her har ligget og ulmet i flere år. Fodbold har vaeret mit liv, og jeg har altid vidst, at det skulle vaere hele mit liv. Jeg har så meget mere at give af. tid

– Jeg havde brug for at komme vaek, men jeg havde ikke vaeret vaek laenge, før jeg følte savn. Jeg maerkede, at jeg ikke kunne ikke blive vaek, siger Daniel Agger.

Glaeder sig til sidelinjen

Som så mange andre spillere før ham, blev han ramt, da presset forsvandt.

Det er hårdt at vaere på den store fodboldsce­ne, men indimellem hårdere at traede ned fra den.

Fodbold har vaeret mit liv, og jeg har altid vidst, at det skulle vaere hele mit liv

Jeg har brug for at stå på en fodboldban­e og maerke det igen

Så selvom Capelli Sport Stadion i Køge ikke ligefrem er Anfield i Liverpool, glaeder Daniel Agger sig til, at det bliver hans tur til at stå på sidelinjen og igen vaere en del af fodbolden:

– Jeg har brug for det pres. Jeg har brug for at stå på en fodboldban­e og maerke det igen. Det er umuligt at sammenlign­e med noget andet.

– Jeg har levet og åndet for det i så mange år, og jeg har manglet det i flere år nu. Så det, jeg glaeder mig allermest til, er at stå på en fodboldban­e og igen have presset på sig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark