Ekstra Bladet

TRYLLESTØV I E

BRØNDBY-SPILLERENS fornemme blik for spillet udløste to mål på 38 sekunder og en kvartfinal­e-plads

- Ege@eb.dk

blev rundet, inden bolden blev hugget ind til 1-0.

Danskerne spildte dog ikke tiden på at juble over den perfekte start.

38 sekunder senere måtte Maksimenko atter pille kuglen ud af nettet.

Atter med Jesper Lindstrøm i oplaeggere­ns rolle. Andreas Poulsen lagde praecist en fremlaegni­ng til Jacob Bruun Larsen, der headede bolden videre i Lindstrøms løb.

Drømmestar­t

Brøndby-spilleren havde atter blikket det rette sted og spillede Anders Dreyer helt fri. FC Midtjyllan­dfløjens afslutning kunne Aleksandr Maksimenko kun få den ene arm på, og bolden fortsatte i en bue videre i mål.

En drømmestar­t for Danmark, der på forhånd vidste at selv et smalt nederlag ville raekke til avancement.

At føre med 2-0 mål efter 11 minutter mod en modstander, der er pisket til at vinde med to mål, var en gave. Russerne viste i perioden op mod pausen, at de kunne gøre ondt på danskerne, hvor isaer kaptajnen Ivan Oblyakov og højrekante­n Denis Makarov gav problemer.

Fortsaette­r 31. maj

De rød-hvide fik afvaerget de russiske forsøg på comeback før pausen, og da både Oblyakov og angriberen Fedor Chalov blev taget ud i forbindels­e med pausen, lå det i luften, at russerne havde opgivet at levere miraklet.

Landstraen­er Albert Capellas kunne tillade sig at pille en del stamspille­re ud i anden halvleg, mens Danmark i sikker stil hev den suveraene kvartfinal­eplads hjem, da Mohammed Daramy i sidste minut snoede sig fri og fandt Carlo Holse, der kunne hugge kampens sidste mål ind til 3-0. Aldrig nogensinde har Danmark hentet maksimum-point i gruppefase­n ved U21 EM.

I kvartfinal­en venter Tyskland. EM-slutrunden saettes nu på pause og fortsaette­r 31. maj.

?? FOTO: FERENC ISZA/RITZAU SCANPIX ?? Ren magi
De blå-gules troldmand, Jesper Lindstrøm, viste magien i rødt og hvidt.